Foto: Politie Alkmaar op Facebook

Achtervolging eindigt op de Soomerwegh in Castricum

  Politie

CASTRICUM - De politie heeft dinsdagochtend 4 augustus op de Soomerwegh in Castricum een verdachte automobilist klemgereden. De verdachte beroofde eerder op de Capellalaan in Hoofddorp een medewerker van een beveiligingsbedrijf onder bedreiging van een mes van zijn auto en persoonlijke eigendommen. Zo valt te lezen op de website van mediapartner NH Nieuws.

De dader nam de telefoon van het slachtoffer niet mee, laat een politiewoordvoerder aan NH Nieuws weten. Daardoor was hij snel in staat de politie te alarmeren, die dankzij de GPS-tracker in de auto al snel wist waar de verdachte en het geroofde voertuig zich bevonden. 

Agenten kregen de auto op de A22 ter hoogte van Velsen in het vizier, en gaven de verdachte een stopteken. "Maar hij stopte niet", aldus de woordvoerder. Daarop volgde een achtervolging door Velsen, Wijk aan Zee, Heemskerk en Castricum. In laatstgenoemde plaats werd de auto op de Soomerwegh klemgereden. 

De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij momenteel wordt verhoord. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!