Wethouder René Oud slaat samen met sterke hulpjes de symbolische eerste paal.
Wethouder René Oud slaat samen met sterke hulpjes de symbolische eerste paal. Foto: Anita Webbe

Symbolische eerste paal voor nieuwe sportzaal

Nieuws

UITGEEST - Het college van Burgemeester en Wethouders gaven woensdagmiddag 10 april het startsein voor de bouw van de nieuwe sportzaal aan de Castricummerweg 14. Dat deden zij door het slaan van de symbolische eerste paal. (Zie ook de reportage van OSU/rtv onder dit artikel)

Samenwerking
Bij het ontwerp van de nieuwe sportzaal zijn de huidige gebruikers van de verouderde sportzaal De Meet en de ijsclub nauw betrokken geweest. Zij hebben samen met de gemeente Uitgeest, Slangen + Koenis architecten en installatieadviseur J. van Toorenburg toegewerkt naar een ontwerp dat voldoet aan de eisen van deze tijd. Het slaan van de symbolische eerste paal markeert de start van de bouw. Het streven is om de nieuwe sportzaal eind 2024 op te leveren. Tot die tijd blijft de oude sportzaal De Meet in gebruik.

Prachtig resultaat
Wethouder René Oud is trots op de manier waarop het ontwerp voor de nieuwe sportzaal tot stand is gekomen. “Inwoners hebben daaraan een belangrijke bijdrage geleverd door hun stem te laten horen en hun ideeën te delen. We kijken terug op een fijne samenwerking. Het resultaat is een prachtig ontwerp waarin duurzaamheid het uitgangspunt is.” De wethouder vindt het positief dat het lokale aannemersbedrijf J.M. Putter de aanbesteding voor de bouw heeft gekregen. “Zo leveren we met de bouw van de sportzaal ook een bijdrage aan de lokale economie. Verder is de sportzaal van belang om Uitgeesters van alle leeftijden in beweging te houden. Sporten is gezond en het biedt kansen om andere Uitgeesters te ontmoeten. Ik kijk uit naar het moment dat de kinderen van de basisscholen en de leden van de sportverengingen in een prachtig nieuw gebouw kunnen gaan sporten en bewegen.”

Na realisatie van de nieuwe sportzaal wordt sportzaal De Meet gesloopt en ontstaat er ruimte voor woningbouwontwikkeling op deze locatie.


Na het slaan van de eerste paal wenst wethouder René Oud Frank Putter veel succes met de bouw van de nieuwe sportzaal.
Wie het eerst het paaltje de grond inslaat heeft gewonnen! Onder flinke aanmoediging winnen de 7-jarigen het van het college!
Afbeelding
De Mooiste Vis.
Onderwateravontuur bij LeesLokaal 1 uur geleden
Gezellig samen Sakkie'z maken. Help je ook mee?
SAKKIE'z voor je boodschappen, lekker duurzaam! 3 uur geleden
GreenBiz IJmond, bedrijf Bennex en het Nova College gaan in Uitgeest-Noord van start met een uniek project om de netwerkcongestie te verminderen.
JTF subsidie voor Energiehub Uitgeest-Noord 23 uur geleden
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot.
Oer-IJ ommetje Akersloot 28 mei, 10:00 1
HSV- FC Uitgeest
FC Uitgeest wint voor de 2e maal van de kampioen HSV 27 mei, 12:53
Situatie op de Provincialeweg tijdens de ochtendspits...
Aanrijding Provincialeweg N203 27 mei, 12:25 4
Koningin Máxima reikt het Gouden Appeltje uit aan een van de prijswinnaars.
Publiek kan stemmen op kanshebbers Appeltje van Oranje 2024 26 mei, 16:00
Afbeelding
Vernieuw uw paspoort en identiteitskaart op tijd 26 mei, 12:00
Directeur Krista Walter van KennemerWonen (3e v. links) en wethouders wonen en klimaat van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.
Gemeenten en Kennemer Wonen ondertekenen convenant voor Toekomstbestendige Woningbouw 26 mei, 10:00
Afbeelding
Zomerexpositie Kop van WaZ 26 mei, 10:00
Samen sterker voor sport en bewegen.
Netwerkbijeenkomst Sportakkoord Uitgeest: samen sterker voor sport en bewegen 25 mei, 12:00
Fort K'IJK.
Zomerse rondleidingen door het Fort bij Krommeniedijk 25 mei, 10:00
Digitale krant