Burgemeester Sebastiaan Nieuwland feliciteert meneer en mevrouw Molenaar met hun diamanten huwelijk.
Burgemeester Sebastiaan Nieuwland feliciteert meneer en mevrouw Molenaar met hun diamanten huwelijk. Foto: Anita Webbe

Echtpaar Molenaar 60 jaar getrouwd

Algemeen

UITGEEST – Meneer Klaas Molenaar (84) en mevrouw Alie (82) Molenaar-De Graaf vierden zaterdag 26 november hun diamanten huwelijksdag. Ter gelegenheid van dit heuglijke feit zette burgemeester Sebastiaan Nieuwland namens de gemeente Uitgeest het echtpaar in het zonnetje met een mooie bos bloemen. 

“Wat leuk, dit is al de tweede keer dat we de burgemeester op bezoek krijgen,” zegt het diamanten bruidspaar trots tegen burgemeester Nieuwland wanneer hij binnenstapt. “Tien jaar geleden kwam de vorige burgemeester Mieke Baltus ook al langs!”

Na 60 jaar huwelijk hangt de liefde nog altijd in de lucht op de Hogeweg 195, waar zij vanaf hun trouwen nog altijd met plezier wonen, maar wat ook het adres is waar meneer zelf in 1937 in de bedstee ter wereld kwam.
Klaas en Alie ontmoetten elkaar voor het eerst bij dansgelegenheid Borst in Bakkum. Klaas was direct onder de indruk, maar verloor Alie helaas uit het oog. Later, het was juli 1959, ziet Klaas bij toeval zijn tweede kans schoon tijdens de kermis in Uitgeest.
Klaas: “Ter hoogte van de Ooievaar, nu dorpshuis De Zwaan, bij de patatkraam zag ik haar weer en was zeer blij verrast!”
Alie vult aan: “Ik was met mijn broers mee voor een vaartochtje over het Uitgeestermeer en we stopten bij Uitgeest om een patatje te halen.”
Klaas gniffelt: “Haar broers kregen van mij een gulden voor de kermis. Zo kon ik hen eventjes wegmoffelen zodat we tijd samen konden doorbrengen.”
Sindsdien is het aan en na drie jaar verkering werd er getrouwd in Castricum. Het kersverse bruidspaar betrekt de ouderlijke woning en na enkele jaren verhuist de vader van Klaas naar het pas gerealiseerde Geesterheem.

Klaas, van beroep metaalbewerker en lasser, start later een eigen gereedschapsslijperij ‘De twee gebroeders’ aan de Langebuurt 11 in Uitgeest. Daarnaast is hij als vrijwilliger werkzaam voor jongerencentrum De Kajuit, De Fakkel en bij speeltuin Kindervreugd in Uitgeest. Alie werkt jaren bij een bank en als administratief medewerkster bij een confectiebedrijf in Amsterdam. Wanneer er kinderen komen, twee zonen en een dochter, verzorgt zij de administratie van de gereedschapsslijperij. Als de kinderen groter worden helpen ook zij met hand- en spandiensten mee in de zaak. Uiteindelijk verkoopt meneer de inboedel van de slijperij en houdt zoon Marcel het historische pand uit 1831 aan en verbouwt het tot wat nu bekend staat als Studio Miller/Copyshop. 

Het geheim van 60 jaar huwelijk? “Altijd met elkaar blijven praten,” stelt het jubilerende koppel. “Dat deden we vroeger al en dat doen we nog steeds: steevast is woensdagavond onze borrelavond. Soms wordt het wel 01.00 uur. Soms samen, maar vaak net zo gezellig met de kinderen erbij. Met de kleinkinderen eten we op woensdag als het even kan een visje. We genieten hier altijd enorm van!” Afgelopen zaterdag werd de diamanten bruiloft uitgebreid gevierd met een gezellige borrel bij Knuzz aan het water Party & Events!

Tekst: Anita Webbe

Afbeelding
Commissie Samenlevingszaken, Algemene Zaken en Financiën (SAZ) 1 dec., 15:00
Afbeelding
Ontmoetingsgroep Slechthorenden 1 dec., 10:00
Afbeelding
Rommelmarkt in Buurtcentrum de Schuilhoek 30 nov., 16:00
Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 30 nov., 12:00
Afbeelding
Toeslagen 2024 30 nov., 10:45
Afbeelding
Over medische mythes 26 nov., 10:00
Afbeelding
Burgemeester Sebastiaan Nieuwland vertelt... 25 nov., 12:00
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 25 nov., 12:00
Afbeelding
Aankondiging bomenkap in Uitgeest 25 nov., 10:00
Afbeelding
Feestelijke opening Kerstdorp van Ron de Boer 24 nov., 16:30
Afbeelding
Rotonde opengesteld voor alle verkeer 23 nov., 16:45
Afbeelding
Volgende fase afsluiting deel fietspad Provincialeweg Castricum-Uitgeest 23 nov., 12:00
Digitale krant