Ed Smit.
Ed Smit. Foto: aangeleverd

De Zes Vragen aan Ed Smit

Algemeen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren en getogen in Uitgeest aan de Middelweg 62.

 1. 2. Wat wilde je worden als kind?
  Als kind wilde ik slager worden. Dat kwam mede omdat mijn ouders ruim 30 jaar een slagerij hadden aan de Middelweg 62. In de loop der jaren kreeg ik toch meer het besef dat het slagersvak niet voor mij was weggelegd. Rond mijn vijftiende kreeg ik op school een schildersopdracht en zo is de interesse in mijn vak begonnen. Vanaf dat moment wist ik dat ik schilder wilde worden.

 2. 3. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
  Dat er voor de jeugd helemaal geen woningen zijn. Het wordt voor de jongeren steeds moeilijker om aan een woning te komen, waardoor ze noodgedwongen veel langer thuis moeten wonen.

 3. 4. Heb je hobby’s?
  Duiken in tropische wateren, naar AZ met mijn zoon en vrienden en een paar keer per week het bezoeken van de sportschool. Reizen vind ik ook erg leuk, waarbij ik vooral op zoek ben naar ontspanning, lekker eten en mooie duiklocaties.

5. Hoe heb jij het afgelopen jaar doorstaan?
Ondanks de maatregelen hebben wij toch nog veel leuke dingen kunnen ondernemen, zoals vakanties, pretparken bezoeken, terrasje pakken enz. Ook het werk draaide lekker door het afgelopen jaar ondanks corona.

 1. 6. Wat zijn je plannen voor de toekomst?
  Ik kijk niet te ver vooruit. Ik leef nu en probeer zoveel mogelijk te ondernemen met mijn gezin. En onthoud: later is te laat!

De persoonlijke vraag van Jeroen Scholten: 
“Beste Ed, hoe krijg jij die deuren toch altijd zo strak in de lak?”
Bedankt Jeroen, mooi om te horen dat je blij bent met je deuren. Ik ga nu mijn 35ste jaar in als schilder dus ervaring heb ik wel. De verf en materialen van tegenwoordig zijn van hoge kwaliteit dus dat speelt ook wel een rol.

Ed geeft de pen door aan Jeroen Schoorl met de persoonlijke vraag:
“Beste Jeroen, jij bent sinds kort havenmeester rondom het Havenrijk. Kun jij vertellen wat jouw taken daar zijn?”