Kooglaan nieuwe stijl
Kooglaan nieuwe stijl Foto: aangeleverd

De Koog: zes ton voor veiliger verkeer

Algemeen

UITGEEST - Woonwijk De Koog in Uitgeest heeft van de Provincie Noord-Holland een subsidie toegekend gekregen van bij 600.000. Het geld is bedoeld om de verkeersveiligheid in de wijk te verbeteren.

De zes ton is de tweede subsidie die voor dit doeleinde, verbetering verkeersveiligheid, is verleend door de Provincie. Kort geleden kwam de Provincie ook al over de brug met subsidie voor twee rotondes aan de rand van De Koog.

Subsidiestap
Wethouder Cecilia van Weel-Niesten (Verkeer) is verheugd met het subsidiebesluit van de Provincie: “Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp voor inwoners van De Koog. Ik ben blij dat de Provincie hen met deze subsidiestap tegemoet komt. Als het om verkeer gaat, kunnen we altijd rekenen op ondersteuning vanuit de Provincie. Dat is geweldig!”

De woonwijk De Koog in Uitgeest krijgt een grootschalige opknapbeurt. In juli 2018 is het werk van start gegaan. Een van de onderdelen van de werkzaamheden, zijn de bestrating en de riolering. Door hun hoge leeftijd zijn die toe aan onderhoud of vervanging. Ook is er op een aantal plekken in de wijk sprake van grondwateroverlast. Bovendien is de verkeersveiligheid een issue. De gemeente Uitgeest trekt samen op met de bewoners van De Koog om de herinrichting van de wijk aan te pakken.