Team Edwin Ott motoren
Team Edwin Ott motoren (Foto: Erik de Ruyter)

Podium voor team Edwin Ott motoren

UITGEEST- Tijdens het eerste raceweekend van het OWCup seizoen 2019 heeft Racingteam Edwin Ott motoren twee maal de eerste positie gepakt en twee maal de vierde positie. Zowel Nick Vlaar als Luuk de Ruiter kwamen als eerste over de streep, terwijl Cliff Kloots en Selwin Hamden net naast het podium finishten.

Nick Vlaar wist op 6 april, de overwinning op zijn naam te zetten tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. "Tijdens de race was mijn start niet heel goed. Dit kon ik gelukkig tijdens de eerste ronde snel herstellen en lag ik op een tweede positie. Deze tweede positie kon ik goed vasthouden en was daarmee de leider van een groep van 4, ik voelde de druk van de rijders achter mij maar liet me niet gek maken. Twee rondes voor de finish werd ik gepasseerd door Frank Nieman, die zichzelf vervolgens twee bochten verder onderuit remde. De laatste twee rondes heb ik alles gegeven en reed in de laatste ronde zelfs de mijn snelste tijd van de wedstrijd. Dit had als resultaat dat de rijders achter mij geen kans meer hadden om mij in te halen. Ik finishte als tweede waar ik al super blij mee was. Eenmaal aangekomen bij het podium kreeg ik te horen dat de nummer 1 van de wedstrijd, Mark Buchner een Duitse IDM-rijder, niet meedeed voor de punten. Daarom was ik doorgeschoven naar de eerste plaats! Hier was ik natuurlijk super blij mee en kon het haast niet geloven", aldus een tevreden Nick. 

Ook Luuk de Ruiter kwam als eerste over de finish. In afwijking met vorig jaar is, door het samenvoegen van twee 600 klassen het startveld waar ook de 300cc bij is ingedeeld verdubbeld. De 300cc coureurs worden hierdoor eerder dan vorig jaar ingehaald en aangezien een 600 coureur heel ander lijnen rijdt dan een 300cc coureur beïnvloedt dit de race. Anders dan in Spanje waar Luuk zijn hoofd nog wel op hol liet brengen bleef hij rustig en wachtte op het goede moment om rijders in te halen zonder zijn eigen ritme te verstoren. Aan het begin van de race was er nog wel strijd om de 1ste positie maar toen Luuk er goed voor ging zitten kwam hij met ruime voorsprong als eerste over de finish.

Tekst: Karin Ott

Meer berichten