Basisschool de Binnenmeer wordt kindcentrum.
Basisschool de Binnenmeer wordt kindcentrum. Foto: aangeleverd

Inloopavond ver(nieuw)bouw basisschool De Binnenmeer

Algemeen

UITGEEST - Maandagavond 20 maart organiseren schoolbestuur Tabijn en de gemeente Uitgeest een inloopavond voor inwoners van Uitgeest rond de ver(nieuw)bouw van basisschool De Binnenmeer. Die avond is er gelegenheid om vragen te stellen en vooral ook om reacties en opmerkingen te geven over het ontwerp van het gebouw en de openbare ruimte.

Basisschool Binnenmeer wordt stevig onder handen genomen. Het meer dan 100 jaar oude gebouw zal een interne verbouwing ondergaan en wordt tegelijkertijd uitgebreid met nieuwbouw voor onderwijs en kinderopvang om de school te transformeren naar een kindcentrum.
Op dit moment bevindt het project zich in de fase van ontwikkeling. Er wordt volop getekend aan het ontwerp van het gebouw en nagedacht over de inrichting van de openbare ruimte. De feitelijke bouw start medio 2024, en voor die tijd moet er nog veel gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan bodem-, ecologische en archeologische onderzoeken, de organisatie van participatie- en informatiebijeenkomsten, de aanbesteding van de aannemer en de nodige vergunningaanvragen.
In deze fase van het project wil de gemeente inwoners van Uitgeest en andere belangstellenden informeren over de ontwikkelingen rond de Binnenmeer en de gelegenheid bieden om vragen te stellen. Tijdens de inloopavond wordt het voorlopig ontwerp van het nieuwe kindcentrum gepresenteerd. Bezoekers worden uitgenodigd om mee te kijken naar het ontwerp van het nieuwe kindcentrum. Ook is er ruimte om opmerkingen te geven en ideeën aan te dragen voor de inrichting van de openbare ruimte. Daarbij komen aspecten kijken als verkeer, groen, duurzaamheid en klimaat.
De architect, het schoolbestuur van Tabijn, de wethouders van Onderwijs en van Cultuur en deskundigen van de gemeente vanuit verschillende vakgebieden staan deze avond klaar om de plannen toe te lichten, met bezoekers in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden. Reacties, opmerkingen en ideeën zijn welkom.

De inloopavond vindt plaats op maandag 20 maart 2023 tussen 19.00 – 21.00 uur in de Binnenmeerschool aan de Langebuurt 30 in Uitgeest. Wie deze avond niet aanwezig kan zijn en/of meer informatie wil over de plannen voor de Binnenmeer, kan terecht op de website van Tabijn (www.wereldsonderwijs.nl) en van de gemeente Uitgeest: www.uitgeest.nl/plannen-en-projecten/binnenmeerschool.

Samen de regio ontdekken 16 uur geleden
Herdenkingsmonument bij de spoorlijn.
Programma herdenking oorlogsslachtoffers 19 uur geleden
Burgemeester Sebastiaan Nieuwland (r.) feliciteert echtpaar Walsmit met hun 60-jarig huwelijk.
Diamanten huwelijksfeest in Uitgeest 22 uur geleden 5
Luchtfoto van Uitgeest
Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van Uitgeest? 30 apr, 16:00
Het monument langs de spoorlijn in de buurt van zorgboerderij Het Kooghuis.
Uitgeester monumenten: weiland bij Kooghuis en Veteranenplantsoen 30 apr, 10:00
Tussen de 'lakeien' vlnr: J. en F. de Beer-Paap, burgemeester Nieuwland, W. Hubenet, A. Corten en S. Zoet.
Vijf koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Uitgeest 29 apr, 16:00
Nico Brantjes (links) en Lars de Bruijne blij met 'Groene Leeuw'.
Dorpsraad Uitgeest eert 'Groene Leeuwen' Lars de Bruijne en Nico Brantjes 29 apr, 14:15
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 29 apr, 10:00
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 29 apr, 10:00
V.l.n.r. Wil Feenstra, Sigrid Wijsman en Marjolein Appelman op de VIP-locatie naast Leeslokaal.
Zomers vrijwilligerswerk 28 apr, 10:00
Elektrische apparaten niet verkocht? Breng deze naar een Wecycle inleverpunt in de buurt.
Geef apparaten een tweede kans na de vrijmarkt op Koningsdag 27 apr, 16:00
Elle van Rijn.
Dingen waar we liever van wegkijken 27 apr, 12:00
Digitale krant