Mario Jongejans vertelt over zijn bedrijf
Mario Jongejans vertelt over zijn bedrijf
video Bedrijf Belicht

Jongejans Koeltechniek, al 80 jaar een begrip in Uitgeest

  Zakelijk

Een echt familiebedrijf dat al acht decennia op hetzelfde adres actief is. Met een prachtig verleden, waarin de nodige stappen zijn gemaakt en telkens ook met een focus op de toekomst, om bij te blijven met de nieuwste technieken. Jubilerend Jongejans Koeltechniek siert deze week Bedrijf Belicht.

De historie van Jongejans Koeltechniek gaat terug tot 1937, toen opa Jongejans aan de Uitgeester Middelweg begon met commissiehandel, levering van machines aan de zuivelindustrie en consumptie-ijs bereiding. "Dat ijs werd hier in een salon verkocht, evenals aan de horeca", vertelt Mario Jongejans in het bijzijn van broer Erik. Samen met twee monteurs bestieren zij het familiebedrijf, dat dit jaar tachtig jaar bestaat. "Tussen dat eerste ambachtelijk bereide ijs en onze apparatuur en service van tegenwoordig, zit een tijdspanne, waarin de technische ontwikkelingen enorm snel zijn gegaan."

Hoofdzaak
Opa en vader Jongejans legden zich na verloop van tijd steeds meer toe op de levering van koel- en vriesinstallaties, welke vanaf de jaren zestig de hoofdzaak vormt. "Inmiddels doen wij alles op het gebied van airconditioning, bedrijfskoeling en serverkoeling", vervolgen de broers Jongejans. "Daarbij werken we voor een breed scala aan klanten: van bakkerijen, slagersbedrijven en groentezaken tot grote industriële bedrijven in onder meer Zaanstad en IJmuiden."

Duurzaam
Net als bij diverse andere sectoren blijven de technieken, waarmee Jongejans Koeltechniek te maken heeft, zich onverminderd snel ontwikkelen. "Dat maakt ons werk elke dag weer tot een mooie uitdaging. Nu een groeiend aantal bedrijven zich steeds meer focust op duurzaam ondernemen en alles wat daarbij komt kijken, is het voor ons zaak om daarin mee te gaan. Neem de aanzienlijke energiebesparing, die je kunt genereren met onder meer warmtepompen. Ook dat vormt voor ons een zeer interessant aspect binnen ons werkterrein. Zo kunnen wij bijvoorbeeld voor kantoren geheel op maat gemaakte totaal klimaat oplossingen leveren, waarbij we een ventilatiesysteem met warmteterugwinning realiseren. Denk verder ook aan onder meer de verwarming van een complete bedrijfsruimte met behulp van ingenieuze warmtepompen en natuurlijk vandaag de dag niet meer weg te denken airconditioning", aldus Mario en Erik Jongejans in hun tussen de Middelweg en Westergeest gesitueerde bedrijfspand.

Voordat het al te technisch gaat worden, kunnen belangstellenden voor een indruk van alle mogelijkheden een kijkje nemen op www.jongejanskoeltechniek.nl of contact met Jongejans Koeltechniek opnemen via: 

Middelweg 175, 1911 ED Uitgeest. Info: tel. 0251 - 31 23 27
info@jongejanskoeltechniek.nl, www.jongejanskoeltechniek.nl

Bekijk ook de video over Jongejans Koeltechniek.

Meer berichten