Foto: Margreeth Anema
Uitgeest

ICGT 2019 is op de helft!

  Sport

Het ICGT-weekend in Uitgeest werd op vrijdagmiddag 7 juni weer afgetrapt met onder andere het Bedrijventoernooi. Dit jaar groter én leuker dan ooit. In totaal deden 75 teams mee aan het 'leukste bedrijfsuitje. 

In elke poule zaten vijf teams. En dat resulteerde in vijftien verschillende winnaars. 

- Poule A: Grundfos
- Poule B: Olam Cocoa
- Poule C: iL Office Calcio
- Poule D: Tata Steel Friends
- Poule E: Fami
- Poule F: Van Gelder
- Poule G: Blok Plaatmateriaal
- Poule H: De Druijfjes
- Poule I: Autoschade Heiloo
- Poule J: Dam Hoveniers
- Poule K: Gasterij Vuurland
- Poule L: AZ Alkmaar 2
- Poule M: FC Drerrie
- Poule N: De Taxatieshop
- Poule O: ERIKS

Uiteraard was er ook dit jaar weer een rode draad-spel: toch stiekem altijd het hoogtepunt van het toernooi. De titel ging dit jaar naar DecoLegno. En ook fair play staat hoog in het vaandel, want gezelligheid staat voorop. Gasterij Vuurland ging met de felbegeerde Fair Play-cup naar huis. 

Groepswedstrijden zaterdag 8 juni
Alle groepswedstrijden zijn gespeeld en dus zijn de halve finalisten bekend. Het was een dag waarop de weergoden zich lieten gelden, zo is te lezen op de website van ICGT.

De openingswedstrijd ging tussen FC Uitgeest en het Braziliaanse Flamengo. Met een doelpunt van Lester Half leek een stunt van FC Uitgeest in de maak, maar toch wonnen de Brazilianen uiteindelijk vrij gemakkelijk met 3-1. Toch: een resultaat voor de gastheren om trots op te zijn.

Lees ook: Spectaculair: FC Uitgeest maakt openingsgoal ICGT-toernooi.

In de andere groep was Valencia de graadmeter: de club was na twee rondes al zeker van de volgende ronde. In poule A was het verrassend genoeg niet Flamengo, maar Panathinaikos die als sterkste uit de eerste speeldag kwam. Geen tegendoelpunten, alles gewonnen. Valencia speelt in de halve finale tegen Flamengo, Panathinaikos komt uit tegen Palmeiras. Wordt het een Braziliaanse of toch Europese finale op het ICGT? Het kan nog alle kanten op.

Het ICGT is daarmee letterlijk en figuurlijk stormachtig begonnen. Letterlijk, vanwege het woeste weer. Met soms hoosbuien en harde wind. Al hield dat de echte die hard natuurlijk niet tegen. Mede daarom was de kindermiddag naar de tent verplaatst, wat opnieuw een groot succes was. Onder andere Herry & Berry van AZ waren present, net als Nienke (bekend van tv). En voor trouwe sponsors van het ICGT was een wijnproeverij georganiseerd van wineandgifts.nl.

Meer berichten