Logo uitgeester.nl
Uitgeest

Loting ICGT: openingswedstrijd is FC Uitgeest – Manchester United

  Sport

Woensdagavond 11 april is via een live-uitzending op Facebook de loting voor het 33e ICGT voltrokken. Het resultaat? Een schitterend deelnemersveld onderverdeeld in twee poules van vier teams. Met ook nog eens een schitterende openingswedstrijd: FC Uitgeest – Manchester United!

Net als vorig jaar werd de loting uitgevoerd door de toppers van de ICGT-videoploeg. Ze werden daarbij geassisteerd door een paar spelers die namens FC Uitgeest meedoen op het ICGT én door AZ-spits Ferdy Druijf. Deze Uitgeester deed in 2016 en 2017 mee namens de Alkmaarders, werd vorig jaar zelfs topscoorder én maakte onlangs nog zijn debuut in de Eredivisie ook. Vorig jaar hielp hij ook met de loting en dit jaar was hij dus opnieuw van de partij. 

FC Uitgeest-speler Bonno Tonin lootte twee ploegen in de B-poule: FC Volendam en Real Madrid. Daarna lootte Druijf uitgerekend zijn eigen AZ. De Alkmaarders komen in de poule van FC Uitgeest en Manchester United terecht. Vervolgens lootte hij NEC/FC Oss, dat in Poule B terechtkomt bij Volendam en Real Madrid. Rens Brouwer, speler van FC Uitgeest, completeerde de loting door Red Bull Brasil in Poule B te loten en Palmeiras in Poule A te loten.

En daarmee is de pouleverdeling als volgt:

Poule A:

- FC Uitgeest

- Manchester United

- AZ Alkmaar

- Palmeiras

Poule B:

- FC Volendam

- Real Madrid

- NEC/FC Oss

- Red Bull Brasil

"Natuurlijk zijn we enorm trots op deze schitterende twee poules", vertelt Mats Idema, toernooidirecteur van het ICGT, na de loting. "Het zijn twee poules met voetbalclubs van over de hele wereld, met allemaal een eigen speelstijl en visie op het spelletje. Dit jaar is ons deelnemersveld naar mijn mening sterker dan ooit. Dat onderstreept nog maar eens de kracht van ons mooie toernooi. Dit wordt alweer de 33e editie en de slijt zit er allesbehalve in. Sterker nog: het wordt elk jaar alleen maar beter! Daarom kijken wij ontzettend uit naar weer een prachtig Pinksterweekend met goed weer, voetbal van het hoogste niveau en natuurlijk een boel gezelligheid."

Het ICGT wordt dit jaar gespeeld op zaterdag 19 en maandag 21 mei. Uiteraard is de entree gratis en is het van de vrijdag tot en met de zondag volle bak op het sportterrein van FC Uitgeest. Vrijdag 18 mei start het weekend met het Bedrijventoernooi en de clubavond. Op zaterdag staat, na het ICGT, het Arie Bonkenburg Toernooi op het programma. Ook dit jaar is er weer een 7 tegen 7-toernooi en de Foute Party vindt – na groot succes – ook dit jaar weer plaats. Dat belooft dus weer een topweekend te worden!

Bron en foto: ICGT

Meer berichten