Afbeelding
Foto: aangeleverd

Akersloot brengt mensen in beweging

Sport Akersloot

Dit jaar zal alweer voor de 4e keer de OIT-Cross Triathlon Akersloot onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond, georganiseerd worden. Dit grootse sportevenement zal op zondag 24 juni 2018 plaatsvinden op en om het recreatie oeverpark De Hoorne in Akersloot.

Ook dit jaar is het streven om zoveel mogelijk deelnemers uit onze gemeente en directe omgeving aan de start te zien. Want Akersloot brengt mensen in beweging. Maar uiteraard is deelname voor iedereen vanaf 16 jaar. Men kan individueel inschrijven maar ook in teams, zodat elke persoon zich kan richten op één onderdeel! Het parcours begint met 500 meter zwemmen in het mooie Alkmaardermeer waarna doorgegaan wordt met het mountainbiken door het dorp Akersloot. Dit fietsparcours is zeer spectaculair en technisch en voor het laatste gedeelte moeten de lopers ruim 5 km. hardlopen om en door weilanden. Zoals een echte cross triathlon betaamd. Heb je geen mountainbike? Geen probleem, deze kun je huren op deze dag. Hierover en ook de regels van een cross triathlon vind je op de website www.triathlonakersloot.nl.

De voorbereidingen voor deze dag zijn in volle gang. Nu is het ook aan de sporters om zich voor te bereiden. De inschrijving is geopend en verloopt via de NTB site: www.ntbinschrijvingen.nl. Maar let op er is een gelimiteerd aantal plaatsen.

Bron en foto: Cross Triathlon Akersloot