Logo uitgeester.nl
Foto: Anita Webbe
Uitgeest

IKC op locatie Paltrok afgeraden

  Politiek

Vorige maand zouden de tekeningen al worden gepresenteerd met betrekking tot een Integraal Kind Centrum (IKC) op de paltrok lokatie. Echter de tekeningen 'waren nog niet klaar'. Intussen zijn er een aantal vergaderingen belegd met uitsluiting van de oppositie die dit onderzoek met berekeningen heeft afgedwongen bij het college in november vorig jaar.

Zowel de plannen om een IKC op het ijsbaanterrein als de paltrok locatie stuiten op veel bezwaren. Wat betreft de bezwaren over Paltrok locatie zijn: de verkeersdrukte, het park moet deels opgeofferd worden, bovendien zal de geplande gymzaal het zicht in tuinen aan de noordzijde verminderen.

De Paltrok locatie herontwikkelen t.b.v. een IKC is volgens het (door de gemeente ingehuurde) onderzoeksbureau BRO stedenbouwkundig niet op aanvaardbare wijze inpasbaar.

Vanavond tijdens de vergadering Grondgebiedzaken zal hierover gediscussieerd worden. Het onderzoeksbureau (uit Boxtel) geeft vanavond een powerpoint presentatie. Het zal vast een roerig avondje worden...

Commissie Grondgebiedzaken dinsdag 6 februari om 20.00 uur in de Raadzaal.

Meer berichten