Uitgeest

Politienieuws met o.a.: veel hardrijders, inbraken en winkeldiefstal

  Politie

De politie is tussen woensdag 28 maart en maandag 2 april druk geweest met uiteenlopende meldingen en controles. 

Er werden snelheidscontroles gehouden, waar veel overtredingen zijn geconstateerd. Woensdag 28 maart is er tussen 13.30 en 15.30 uur op de Provincialeweg N203 tussen Uitgeest en Krommenie een controle gehouden. De hoogste snelheid die daar gemeten is, was 115 km/u waar 80 km/u is toegestaan. In totaal werden er 72 overtredingen geconstateerd. Donderdag 29 maart werd er tussen 09.15 en 11.15 uur, mede op verzoek van omwonenden, een snelheidscontrole gehouden op de Geesterweg ter hoogte van de kruising met de Uitgeesterweg. Hier werden maar liefst 137 overtredingen geconstateerd van in totaal 732 passanten. Dat betekent dat minimaal 1 van 6 passanten te snel reed.

Op zaterdag 31 maart omstreeks 19.30 uur werd er, door een 38-jarige vrouw afkomstig uit Polen, een winkeldiefstal gepleegd. De vrouw had maiskolven onder haar jas verstopt en probeerde deze zonder betaling weg te nemen uit de supermarkt die gevestigd is aan de Melis Stokelaan. Toen ze zich betrapt voelde gooide ze de maiskolven buiten weg. De vrouw is aangehouden.

Op zondag 1 april tussen 10.00 en 19.00 uur, heeft men heel brutaal aan de achterzijde van een woning aan de Hogeweg een woning opengebroken. Een schuurdeur werd op grove wijze opengebroken, waarna men een ruit van een op slot zijnde tussendeur vernielde. Vervolgens heeft men zich de toegang tot de woning verschaft en uit de woning o.a. een geldbedrag en sieraden weggenomen. Iemand die iets gezien denkt te hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Afgelopen paasweekend is er een inbraak gepleegd bij een bedrijf aan de Molenwerf. Het is nog niet bekend wat men heeft weggenomen.

Mede door klachten van omwonenden dat bezoekers van de voetbalclub, sporthal en straks weer het zwembad, hun auto foutief parkeren, heeft de gemeente voorzieningen gemaakt om aan weggebruikers duidelijk te maken dat er alleen in de vakken op de parkeerplaats geparkeerd mag worden. Er zijn door de gemeente extra palen geplaatst langs de rijbanen en tevens zijn er twee extra borden geplaatst met het parkeerverbod zone.

Hier zal de komende tijd extra op gelet gaan worden en er zal repressief tegen worden opgetreden. Zet uw auto dus niet meer op de trottoirs of de bermen, terwijl de parkeerplaats vrijwel leeg is.

Bron: De Politie

Meer berichten