Logo uitgeester.nl
Hunt for the wilder People
Hunt for the wilder People (Foto: Aangeleverd)
Uitgeest

'Hunt for the Wilder people' in filmhuis de Zwaan

  Human Interest

De film Hunt for the Wilderpeople is vrijdag 10 november te zien in filmhuis de Zwaan.

Hunt for the Wilderpeople is een tragiekomedie over een weesjongetje die samen met zijn "oom" de Nieuwzeelandse wildernis in trekt. Het buitenbeentje Ricky is onlangs in een nieuw pleeggezin opgenomen. Alles lijkt goed te gaan, maar door een tragische gebeurtenis blijft Ricky  alleen achter met zijn pleegoom Hec, een chagrijnige brompot. Als de jongen laat blijken dat hij niet terug wil naar de kinderbescherming en Hec per abuis voor een kidnapper wordt aangezien, besluit het tweetal om samen op de vlucht te slaan. Een nationale klopjacht volgt. Om te overleven, zullen Ricky en Hec moeten samenwerken. Levensles uit deze film: 'Find water, get to higher ground, don't get naked!'

Naast de fantastische grappen zit veel humor in talloze kleine dingen, zoals Psycho Sam, 'selfie dad', Ricky's verjaardagsliedje, en de inadequate politieagente. Om het geheel af te maken wordt de kijker getrakteerd op een passend maffe soundtrack en Nieuw-Zeelands natuurschoon. In Nieuwzeeland was Hunt for the wilderpeople de best bezochte film van eigen bodem ooit.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Schuyt, Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal indien nog voorradig. De zaal is open vanaf 19:45, de film begint om 20:15. Toegang € 6,- ('Vrienden van de Zwaan Cultureel' € 5,-).incl een kopje koffie/thee voorafgaand aan de film.

Meer berichten