Logo uitgeester.nl
Foto: Facebook.com/Outofskinband

Uitgeester talent in de Finale van De Grote Prijs van Nederland

  Cultuur

UITGEEST - Op 13 mei staat de band Out Of Skin uit Uitgeest in de finale van De Grote Prijs van Nederland in de categorie bands/electronics. De harpiste, Maartje Gilissen, is geboren en getogen in Uitgeest.

In november werd Out of Skin samen met 20 andere bands geselecteerd uit de 150 bands die zich hadden ingeschreven voor deze competitie. Na een succesvolle kwartfinale in januari en halve finale in april waar ze avondwinnaar werden staan ze nu in de finale in poptempel Paradiso in Amsterdam. De muziek van de band, bestaande uit Wouter Mol (gitaar & zang), Maartje Gilissen (harp, percussie, zang) en Margot Kersing (viool), kenmerkt zich door de bijzondere arrangementen, ijle vioolstreken en de veelzijdige zang. Ze maken alternatieve popmuziek over de psyche van de mens en laten zich inspireren door Radiohead, Tamino, Binkbeats en Remy van Kesteren.

Vanaf september 2018 zal een aantal nieuwe singles uitkomen die zijn opgenomen bij Simon Akkermans in het legendarische Kytopia. De Grote Prijs van Nederland is een jurycompetitie maar ook het publiek kan voor hun favoriet stemmen via: Groteprijsvan.nl/deelnemers/out-of-skin. "De stem van het publiek dat naar Paradiso komt telt vijf keer zo zwaar. Kom dus naar Paradiso en stem dit Uitgeester talent naar de overwinning!" aldus Maartje Gilissen.

Meer berichten