Prachtige kunstwerken te zien in de Kunstgenieloods op Busch en Dam.
Prachtige kunstwerken te zien in de Kunstgenieloods op Busch en Dam. Foto: aangeleverd

Open ateliers bij de Kunstgenieloods

Algemeen

UITGEEST - Dit weekend 3-4 en volgend weekend 10-11 juni gaan de deuren van de ateliers in de Kunstgenieloods weer open. Het vaste team kunstenaars staat van 11.00 tot 17.00 uur voor u klaar. Er is veel nieuw werk te zien. De deelnemende kunstenaars zijn Carla de Graaf, Susan van Ham, Mirjam Voets, Willem Moeselaar, Katrine van Klaveren, Laura van Dijk, Ingrid Roos en Ed Oosterhoorn.

Susan van Ham laat tijdens de atelierroute collages, tekeningen, ruimtelijk werk en studies zien, zowel in haar atelier als op de zolder.
Ook het werk van Carla de Graaf is daar te zien. Objecten waar ontmoetingen van mens en natuur tot uiting komen met gebruik van uiteenlopende materialen.
Mirjam Voets toont tekeningen die gemaakt zijn vanuit het project ‘Gaia en haar toekomstkinderen’. Gaia is in de Griekse mythologie de godin van de aarde. Anno 2023 zitten wij daar tussenin qua tijd en ruimte: hoe verbinden wij ‘Gaia en haar toekomstkinderen?’
Willem Moeselaar is graficus, maakt grafisch en fotografisch werk, tekeningen en schilderijen, waarbij de begrippen teken, tekening en betekenis in samenhang terugkeren.
In het atelier van Katrine van Klaveren en Laura van Dijk is het Hol der Verwondering gemaakt waarin o.a. lichtkunst is te zien.
Daarnaast toont Katrine haar Deken. Het werk is gebaseerd op krantenartikelen over vrouwenhaar waarin o.a. Iraanse vrouwen hun haar afknippen als teken van rouw omdat hun vrijheid om hun haar al dan niet te tonen, wordt beknot.
Aan de wand tekeningen gekleurd met roest, inkt en koper, oud hout en plexiglas. Laura van Dijk maakt sferische, verhalende werken over natuur, stad en het gevoel ergens (niet) thuis te zijn.
In de Studio van Ingrid Roos staat ‘on show’ haar collectie designlampen en een serie objecten die kleurrijk reageren op [dag]licht. Nieuw is haar samenwerking met kunstenaar Ed Oosterhoorn  met als centraal thema ‘de lijn’, wat leidde tot een eerste serie kunstwerken. Zij nemen je graag mee in hun verhaal.

De open ateliers maken deel uit van de atelierroute van het Zaanse Kunstenaarsplatform Tengel.
Op zaterdag 3 juni is er om 15.00 uur een feestelijk moment. Locatie: Kunstgenieloods, Busch en Dam 13, in Uitgeest. Meer informatie: www.kunstgenieloods.nl

Afbeelding
Huisartspraktijk Van Wijk wordt 'Huisartsenpraktijk Oomen & Claassen' 12 uur geleden 2
Afbeelding
Tweede participatieronde energie opwekken langs snelweg 16 uur geleden
Afbeelding
Is uw sloot al schoon? 18 uur geleden
Afbeelding
Vacature Secretaris FC Uitgeest 23 sep., 16:27
Afbeelding
Raadsvergadering - 28 september 23 sep., 16:00
Afbeelding
Zwembad Hoornse Vaart start nieuw discoseizoen met thema 'Onderwaterwereld' 23 sep., 09:00
Afbeelding
Werkzaamheden op begraafplaats Uitgeest 22 sep., 16:00
Afbeelding
Save the date: nazomerborrel gemeente op 29 september 22 sep., 12:00
Afbeelding
Duurzame Ondernemersbijeenkomst 22 sep., 10:00
Afbeelding
Tien verenigingen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie 21 sep., 19:00
Afbeelding
Basisscholen in Uitgeest zetten in op actief leren en spelen 21 sep., 16:00
Afbeelding
Open Podium begint weer bij De Zwaan Cultureel 21 sep., 15:20
Digitale krant