Afbeelding

Zaffier helpt klanten met bijstandsuitkering aan automatische inkomenstoeslag

Algemeen

Niet iedereen maakt gebruik van inkomensvoorzieningen waar ze wel recht op hebben. Dit kan ertoe leiden dat zij onnodig onder het sociaal minimum leven. Het lukt niet alle inwoners om de aanvraag zelf te regelen. Zaffier wil het aanvragen daarom eenvoudiger maken door klanten met een bijstandsuitkering beter te helpen met de individuele inkomenstoeslag. 

De individuele inkomenstoeslag is een geldbedrag dat bedoeld is voor inwoners die al minstens drie jaar van een minimuminkomen leven. Nieuw is dat klanten van Zaffier met een bijstandsuitkering de toeslag maar één keer hoeven aan te vragen. De jaren daarna wordt de toeslag automatisch toegekend. Op deze manier wil Zaffier het makkelijker maken voor haar klanten en ervoor zorgen dat meer mensen krijgen waar ze recht op hebben.
Wethouder René Oud van Uitgeest vindt de ambtshalve toekenning van de toeslag van grote meerwaarde voor de dienstverlening. “Helaas maken niet alle klanten van Zaffier met een bijstandsuitkering gebruik van de regeling. Terwijl ze er wel recht op hebben. Nu hoeven zij de inkomenstoeslag niet meer elk jaar aan te vragen. De nieuwe werkwijze maakt het makkelijker voor deze groep inwoners, zorgt voor minder bureaucratie en een groter bereik,” aldus wethouder Oud.

Contact
Kijk op de website van Zaffier www.zaffier.nl voor meer informatie. Ook op de website van jouw gemeente vind je meer informatie over werk, geldzaken en inburgering. Liever langskomen? Maak een afspraak bij jou in de buurt. Bellen kan naar 088-404 6000 (ma t/m vr van 8.30 – 17.00 uur).
 
Afbeelding
5 Adembenemende fietsroutes voor elektrische fietsen 18 minuten geleden
Afbeelding
Bibliotheek IJmond Noord zet lezers in het zonnetje met campagne Zomerlezen 2 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdag Bakkum 11 juni 2023 4 uur geleden 2
Afbeelding
Auto te water langs Lagendijk 5 jun., 10:40
Afbeelding
Bezoek met de Bosw8ter de kasteeltuinen van Park Assumburg 5 jun., 09:00
Afbeelding
Miniconcert bij Geesterheem 4 jun., 16:40 2
Afbeelding
Jarige speeltuinvereniging Kindervreugd blij met nieuw speeltoestel 3 jun., 15:00
Afbeelding
Open ateliers bij de Kunstgenieloods 3 jun., 14:00
Afbeelding
FC Uitgeest G1 treedt aan in heuse bekerfinale 3 jun., 13:00
Afbeelding
Regionale Veteranendag Uitgeest 3 jun., 12:00
Afbeelding
De Opkikker Challenge: durf jij de uitdaging aan? 3 jun., 10:00
Afbeelding
Collecte Nationaal MS Fonds van 26 juni t/m 1 juli 2023 2 jun., 10:00
Digitale krant