Wijkagent Dennie Bronneberg.
Wijkagent Dennie Bronneberg. Foto: Anita Webbe

Uitgeester politiehunk Dennie staat voor uitdaging van zijn leven

Algemeen

UITGEEST - Uitgeester politiehunk Dennie Bronneberg gaat Uitgeest verlaten, maar wel met pijn in zijn hart. In juni 2018 zette hij Uitgeest op de kaart op een bijzondere manier: Uitgeest ging viral. De landelijke media ontploften toen zij lucht kregen van onze knappe nieuwe wijkagent. Van de Libelle tot De Telegraaf en van thebestsocial.media tot Hart van Nederland. 

Dennie, die er zelf nuchter onder bleef, neemt nu afscheid van Uitgeest, 23 maart is zijn laatste dag in zijn o zo geliefde dorp. Dennie wil best delen met Uitgeest waarom hij deze beslissing moest nemen, al is het wel een privékwestie: “Mijn zoon van 12 jaar komt na de zomervakantie bij mij wonen. Daar ben ik heel blij mee maar de opvoeding is niet te combineren met mijn diensten als wijkagent. Natuurlijk mag je dit in de krant zetten, de inwoners van Uitgeest hebben toch ook hun wel en wee met mij gedeeld?”

Dubbel gevoel
“Het is een dubbel gevoel voor mij: wijkagent zijn is het mooiste takenpakket binnen de politie en dan nog wel in Uitgeest, een unicum. Ik voelde me thuis in het dorp”, vervolgt Dennie. Daarom zegt Dennie geen vaarwel maar wel tot ziens. Samen met voormalig wijkagent en leermeester Frans Pals, die inmiddels een vriend van hem is geworden, heeft hij afgesproken om naar de kermis te gaan. Dit keer niet als wijkagent maar gewoon als Dennie.
Over de kermis gesproken, hier maakte Dennie een van de leukste dingen uit zijn loopbaan mee. Tien Uitgeester kermisgangers hadden ‘Dennie-maskers’ laten maken en gingen als onze wijkagent de kermis op, een hilarische actie. “Eigenlijk waren alle evenementen een hoogtepunt voor mij. Het dorpsgevoel en de aanspraak, ik zal het gaan missen”, aldus Dennie. Maar ook het water en de polder zal hij gaan missen, waar hij ieder jaar tijdens de vogeltrek met collega Frans weidevogels ging spotten. “Door Frans werd ik een echte vogelaar”, glimlacht Dennie.

Trots op de Uitgeester jeugd
De jeugd van Uitgeest heeft de afgelopen jaren een speciaal plekje in Dennies hart gekregen. Hij is trots op ze. “Net zoals voor iedereen was de coronatijd voor de jeugd, maar ook voor mij als politiediender een vreselijke tijd. Ik moest na de avondklok mensen naar huis sturen, daarvoor ben ik natuurlijk niet bij de politie gegaan”, zo legt Dennie uit. Hij wil de jongeren dan ook graag een boodschap meegeven: “Denk om elkaar en spreek elkaar gerust aan op elkaars gedrag.”
Dennie gaat door als wijkverbinder in de gemeente Velsen, een baan met regelmaat waar thuiswerken aan de orde van de dag is. “Het loopt eigenlijk parallel aan het werk als wijkagent: mensen met elkaar verbinden. De manier hoe ik werkte in Uitgeest kan ik dus gewoon voortzetten”, aldus Dennie. “Ik had zo nog twintig jaar willen blijven in Uitgeest. We hebben hier van alles een beetje: water, horeca, jeugd, polder enzovoorts. Ik ga iedereen enorm missen, vooral de betrokkenheid bij elkaar”, vertelt Dennie dankbaar.

Het is jammer, binnen een jaar verliest Uitgeest twee vaste rotsen in de branding, Dennie en Frans. Wie Dennie gaat opvolgen is nog niet bekend.

Tekst: Margreeth Anema

Tijdens de kermis in 2018 zorgden de maskers voor een hilarisch moment.
De volkstuinen langs de Geesterweg en De Kuil in Uitgeest.
Akkoord over verplaatsing volkstuinen De Kuil voor nieuwbouw Geesterheem 3 uur geleden 8
Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 4 uur geleden 14
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 7 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten gisteren
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 25 apr, 12:00
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 25 apr, 12:00
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Digitale krant