Zomerbraderie met bijna 50 marktkramen blijkt vooral een gezellige ontmoetingsplaats voor het dorp.
Zomerbraderie met bijna 50 marktkramen blijkt vooral een gezellige ontmoetingsplaats voor het dorp. Foto: Anita Webbe

Zomerbraderie in teken van ruiken, proeven en kopen

Algemeen

UITGEEST - Het dorp liep afgelopen zaterdag 25 juni uit. Niet alleen de Kunstroute kreeg veel mensen op de been, ook de Zomerbraderie, die tegelijkertijd werd georganiseerd door Oranjestichting Uitgeest, werd druk bezocht.

Er waren maar liefst 49 kramen te bezoeken, verdeeld over het stuk Middelweg vanaf de Prinses Beatrixlaan tot aan de parkeerplaats bij de Siro/Marskramer en op het parkeerterrein naast het Veteranenplantsoen. De zomerse weersomstandigheden maakte dat deze popup markt een gezellige ontmoetingsplek werd.
De ruim opgezette locatie viel in de smaak bij zowel de lokale als de standhouders, de organisatie en de bezoekers van de zomerbraderie. “Erg sfeervol en ook leuk om de vele dorpsbewoners weer tegen te komen en even bij te kletsen”, aldus een van de bezoekers. Vele belangstellenden liepen gezellig in het zonnetje tussen de kramen door en de standhouders deden goede zaken. Het aanbod was divers; van handgemaakte- en verzorgingsproducten en eet/drinkwaar tot homedecoratie-, sieraden- en... promotiestands:

NH DA Drugsalert
Ook bij de stand van NH DA (Drugs Alert) waar men kon ervaren hoe een drugslab ruikt, was al snel de nieuwsgierigheid gewekt. Ook burgemeester Nieuwland, die met zijn gezin een namen een kijkje op de zomermarkt, wilde ook even ruiken aan het geurstaafje...”Mmmm..Anijs?” De medewerksters herinneren de belangstellenden aan de drugsafval lozing vorig jaar in de sloot langs de Meldijk/Broekpolderweg. “Drugsproductie is een groeiend probleem in Noord-Holland. Zo neemt het aantal hennepplantages toe en zien we ook een stijging van het aantal drugslabs waarin synthetische drugs zoals XTC en amfetamine worden geproduceerd.” De medewerksters drukten bezoekers vooral op het hart dat anoniem melding doen bij verdenking essentieel is om dit tegen te gaan. Kijk voor meer informatie over drugsproductie in Noord-Holland, de signalen waaraan u een productielocatie kunt herkennen en hoe u volstrekt anoniem een melding kunt doen op www.nhdrugsalert.nl

Blijer Uitgeest
Bij de kraam van Blijer Uitgeest kon men een interactief draadspel spelen om vervolgens een balletje bij hun favoriete vereniging in een koker te doen. Evenredig aan het aantal gedoneerde balletjes krijgen de deelnemende stichtingen Scouting Uitgeest, Hertenpark, speeltuin Kindervreugd, Jongerenwerk de Zienhouse en Huttenweek Uitgeest binnenkort een mooi bedrag uitgereikt door Blijer Uitgeest.
ideeën aanleveren die de Uitgeester samenleving mooier en blijer maken zijn nog altijd welkom! Initiatieven die een vereniging vooruit helpen, die helpen bij ontmoeten en/of zorgen voor sociaal maatschappelijke betrokkenheid. Kijk voor de voorwaarden en het aanmeldformulier opwww.blijeruitgeest.nlof mail naar info@blijeruitgeest.nl

Meld Misdaad Anoniem
NH Drugs Alert is een initiatief van samenwerkende (overheids)partners, waaronder gemeenten en politie, met medewerking van Meld Misdaad Anoniem. De doelstelling van NH Drugs Alert is om het bewustzijn rondom productielocaties van drugs te vergroten. NH Drugs Alert is een project van het Programma Aanpak Ondermijning als onderdeel van Noord-Holland Samen Veilig. Herkent u de signalen van een drugsproductie locatie? Meld het bij de politie of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Herken de aanwezigheid van XTC of een drugslab aan de specifieke anijsgeur. Doe er (anoniem) melding van!
De verse paling vond gretig aftrek!
Aan welke geur is een drugslab te herkennen?
Door mee te doen aan het draadspel van Blijer Uitgeest kon je een balletje doneren aan een vereniging van jouw keuze.
De volkstuinen langs de Geesterweg en De Kuil in Uitgeest.
Akkoord over verplaatsing volkstuinen De Kuil voor nieuwbouw Geesterheem 7 uur geleden 9
Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 7 uur geleden 23
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 11 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 25 apr, 15:00
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 25 apr, 12:00
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 25 apr, 12:00
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Digitale krant