Jeroen Scholten.
Jeroen Scholten. Foto: Anita Webbe

De Zes Vragen aan Jeroen Scholten

Algemeen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben een echte Uitgeester, geboren op Groot Dorregeest 3. Toen ik 11 was, verhuisden we naar Middelweg 130.

2. Wat is je favoriete plek in Uitgeest en waarom?
Daar kan ik kort over zijn: dat is mijn geboorteplek Groot Dorregeest. Hier heb ik een prachtige jeugd gehad rondom en tussen de boerenbedrijven, waar ik veel buiten speelde. Er viel altijd wat te beleven. Ik loop of fiets er nog regelmatig langs, altijd met een glimlach.

3. Wat vind jij belangrijk?
Normen en waarden.

4. Heb je hobby’s?
Mijn werk is mijn hobby. we zijn hier ook 7 dagen in de week mee bezig. En ik hou van grote auto`s niet altijd even gemakkelijk parkeren maar wel leuk.

5. Wat is jouw passie/geluk? Waar word je blij van?
Heel cliché: ons gezin, kinderen en kleinkinderen. Als het met hen goed gaat, gaat het met mij ook goed

6. Hoe heb jij het afgelopen jaar doorstaan? 
Afgelopen jaar was net als verleden jaar moeilijk voor ondernemers, met name door het sluiten en beperkt open zijn van de horeca. Dat raakte ons aan twee kanten: de horecabeveiligingstak van ons bedrijf en natuurlijk de Buona Sera die wij ook uitbaten. Verder een prima jaar, we zijn gezond en proberen binnen de regels toch nog de leuke dingen eruit te halen en dat lukt nog steeds. Ik zie wel wat de toekomst brengt. Gewoon lekker doorgaan zoals het nu gaat.

De persoonlijke vraag van Bianca Ranzijn: 
“Wat is het grote verschil tussen nu als beveiliger/portier te werken ten opzichte van 15 jaar geleden? Wat is je het meest bijgebleven?”
Het grootste verschil is de toename van drugsgebruik onder de jeugd en alle daarbij horende ellende. Het meest is mij het WK voetbal 2010 bij `t Portiertje bijgebleven: heel veel volk, oergezellig, en op het verliezen van de finale na is er niets negatiefs gebeurd.

Jeroen geeft het stokje door aan Ed Smit met de persoonlijke vraag:
“Beste Ed, hoe krijg jij die deuren toch altijd zo strak in de lak?”