Backum Brass tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.
Backum Brass tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Foto: aangeleverd

Backum Brass zoekt enthousiaste muzikanten

Algemeen

CASTRICUM - Backum Brass is een van de orkesten van Muziekvereniging Emergo uit Castricum. Emergo staat bekend om haar streven naar zo goed mogelijk muziek maken én een goede onderlinge sfeer. Voor zover bekend is Emergo de enige muziekvereniging in Nederland die beschikt over een fanfareorkest, een harmonieorkest én een brassband.

Backum Brass neemt elk jaar deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (derde divisie) en hoopt binnenkort tijdens het bondsconcours haar promotie naar de tweede divisie waar te maken. Uiteraard worden er ook veel concerten gegeven in de regio, en er staat een concert in het buitenland in de planning.

Sinds september is Harmen Cnossen dirigent van Backum Brass. Harmen is dirigent geweest bij de bekende Marinierskapel en onder zijn deskundige en enthousiaste leiding werkt de band verder aan het verbeteren van de muzikale vaardigheden.

Om die mooie ambitie te realiseren is Backum Brass nog op zoek naar enkele koperblazers uit de regio. Wil jij bijdragen aan het verder verhogen van het muzikale niveau van de band dan ben je van harte welkom. Maar ook als je jezelf verder muzikaal wilt ontwikkelen dan is er zeker plek voor jou in de band.

Spreekt het spelen bij Backum Brass jou aan? Stuur dan vrijblijvend een mail met je gegevens naar info@emergo.org, dan wordt er contact met je opgenomen. De repetities van Backum Brass zijn op vrijdagavond van 20.00-22.30 uur en vinden plaats in Theater Koningsduyn in Castricum.

Voor meer informatie, kijk op www.backumbrass.nl