Marrigje van Roessel.
Marrigje van Roessel. Foto: Yoga Magazine Pilates

Je hebt juist zoveel aan pilates in je dagelijks leven

Algemeen Bedrijf Belicht

Feel Fit Club
Website: www.marrigjevanroessel.nl
Tel: 06-21833148
Instagram: @marrigjepilatessport
Facebook: Feel Fit Club

UITGEEST - Ze inspireert wereldwijd zo’n 60.000 mensen op Instagram via haar filmpjes en foto’s met pilatesoefeningen. En dat is niet voor niets. Marrigje van Roessel is alles wat je in een pilatesdocente zoekt: professioneel, inspirerend, grappig en ze weet het zo over te brengen dat iedereen mee kan doen. Via online lessen volgen vrouwen uit alle werelddelen haar lessen. Ook uit Nederland trouwens. In Uitgeest volgen jarenlang vrouwen (en mannen, ja die ook) haar pilateslessen, live. Dat kan nu —na de coronamaatregelen— ook weer gelukkig een paar keer per week in Uitgeest en Akersloot.

“We weten allemaal dat bewegen belangrijk is”, zegt Marrigje. “Wat zo mooi is aan pilates is dat je er in je dagelijks leven zoveel aan hebt. Pilates geeft je meer kracht, balans en zelfvertrouwen in je lijf. Door een jachtig, vol (en vaak zittend) leven heb je dat gevoel niet altijd meer. Pilates brengt die kracht en balans terug waardoor je soepel kunt meebewegen met de uitdagingen van het leven.”

Ja, ik ben nou eenmaal geen 18 meer
Marrigje vervolgt: “Hoe vaak heb jij dat al gezegd? ‘Nee hoor, dat kan ik niet meer. Ik ben nou eenmaal geen 18 meer.’ Of: ‘Nee hoor, dat ga ik nooit kunnen. Ik ben nou eenmaal geen 18 meer.’ Leeftijd is geen reden om iets niet meer te kunnen. Je kunt echt veel meer met je lijf dan je zelf denkt. Na een jaar elke week een pilatesles zul je versteld staan over dat lichaam van jou. Je kunt echt veel meer dan je zelf denkt. Of je nou 18, 30, 60 of 80 bent. Ik heb 60-plussers in de les die inmiddels een soepeler en krachtiger lichaam hebben dan vele dertigers in mijn les. En dat is puur training. Elke week weer. Elke week een stapje meer kunnen. En hoe leuk is het dan als je kunt zeggen: ‘Ja hoor, dat kan ik zeker. Ik lijk wel 18.’

Pilates maakt je sterker, maar zorgt er ook voor dat je de spieren traint ‘die je lichaam op een natuurlijke manier bij elkaar houden’. Je gaat je lichaam daardoor op een gezondere manier bewegen. Beter staan en zitten. “Je gebruikt je lichaam op de manier zoals het bedoeld is. Je beweegt namelijk vanuit je krachtige core en dat voorkomt weer blessures.” 

Pilates is ook gewoon leuk om te doen hè
Om pilatesoefeningen te doen moet je je aandacht erbij houden. Focus hebben op wat je doet. De inspanning is net te groot om met je gedachten af te dwalen. Daarom heeft pilates zeker ook een mindful aspect in zich. Je hoofd is heerlijk leeg na de les. En het stroomt weer goed door tussen je hoofd en je lijf. “Maar vergeet niet op te schrijven dat pilates ook gewoon leuk en heerlijk is om te doen hè? Want dat zijn mijn lessen zeker ook. Na de les schenk ik thee en kunnen we ook nog even met elkaar napraten. Dat is ook belangrijk.”

Meer weten? www.marrigjevanroessel.nl

De volkstuinen langs de Geesterweg en De Kuil in Uitgeest.
Akkoord over verplaatsing volkstuinen De Kuil voor nieuwbouw Geesterheem 7 uur geleden 9
Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 8 uur geleden 23
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 11 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 25 apr, 15:00
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 25 apr, 12:00
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 25 apr, 12:00
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Digitale krant