Afbeelding
Foto: aangeleverd

Over en Uitgeest – Zaterdag 25 september

Algemeen

UITGEEST - Het belooft aanstaande zaterdag een afwisselende, sportieve, muzikale en gezellige dag te worden. Met verschillende optredens, activiteiten en clinics voor jong en oud. Maak kennis met alle mooie organisaties en verenigingen in Uitgeest. Kijk of doe mee!

De routekaart is verkrijgbaar bij het gemeentehuis en het Dorpshuis en is ook te downloaden via de website www.vrijwilligerswerkuitgeest.nl
Voor deze dag is een stempelkaart gemaakt. Wie het hele rondje doet maakt kans op een mooie prijs. Op 25 september is de stempelkaart op elke locatie verkrijgbaar.
Voor meer informatie: info@vipuitgeest.nl, telefoon: 06-48500912.

Een greep uit de deelnemers:

Muziekschool
Kom muziekinstrumenten uitproberen bij De Nieuwe Muziekschool Uitgeest. Van 11.00 uur tot 13.00 uur is iedereen, jong en oud, van harte welkom om ook (proef)lessen af te spreken en kennis te maken met de docenten. In Cultureel Centrum De Kuil, Hogeweg 8. De Nieuwe Muziekschool Uitgeest biedt de volgende lessen aan: dwarsfluit, zang, cello, blokfluit, piano, slagwerk, gitaar (akoestisch en elektrisch), (alt)viool en viool voor kleuters (Suzuki-methode), keyboard en harp. De Nieuwe Muziekschool Uitgeest organiseert regelmatig concerten, zoals in dorpshuis de Zwaan, tijdens de Kunstroute en in Cultureel Centrum De Kuil. Dus wie weet sta jij binnenkort wel op het podium. Kijk voor meer informatie op: www.muziekschooluitgeest.nl of mail naar: muziekuitgeest@gmail.com.

Speeltuinvereniging Kindervreugd
De speeltuin doet dit jaar mee in samenwerking met toneelvereniging Jong Talent. Tijdens deze dag zullen zij samen zorgen voor een leuk programma met o.a. minidisco, knutselen en workshops. Het definitieve programma wordt op de dag zelf bekendgemaakt bij de speeltuin.
Voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s is er een leuke fotopresentatie te bewonderen over de historie van de speeltuin. Iedereen zal hier vast mooie herinneringen kunnen ophalen.
Bent u benieuwd? Kom dan gezellig langs op deze dag. De entree is deze dag gratis en ook zal er gratis limonade, koffie en thee worden geschonken.

Petanqueclub Boules Plaisir
Ook de petanqueclub Boules Plaisir presenteert zich graag tijdens de Open Dag. Het terrein bij de ijsbaan aan de Castricummerweg heeft 24 buitenbanen en een gezellige kantine. Jeu de boules kan het hele jaar door worden beoefend. Op dinsdag- en zaterdagmiddag (14.00 -17.00 uur) en op woensdag- en zondagavond (19.00 tot 22.00 uur). Er wordt voor de gezelligheid gespeeld en regelmatig wordt er ook een toernooi georganiseerd. Kom dus gerust eens langs om te kijken en ervaar zelf wat jeu de boules zo aantrekkelijk maakt. Heb je nog nooit jeu de boules gespeeld? Dat maakt niet uit. Als je wilt krijg je eerst een korte introductie van de spelregels en daarna kan je eerste spelletje al beginnen. Uiteraard mag je eerst komen ‘proefdraaien’ en daarna beslis je pas of je lid wilt worden van onze vereniging.

Popkoor SurpriSing
SurpriSing zal bij de gebruikelijke repetitieruimte aan De Wissel – De Hoop 3 – om 15.00 en 16.00 uur een open repetitie laten zien. U kunt onder het genot van een kopje koffie/thee en zelfgebakken taart of cake eens rustig kijken hoe zo’n repetitie eruitziet en hoe het koor werkt aan het tot stand komen van een leuke choreo.
SurpriSing is een groot popkoor dat normaal gesproken ook één keer in de vijf jaar voor alle leden een minivakantie organiseert, waarbij diverse optredens in het buitenland een groot succes waren. Corona en alle gevolgen van het niet meer met elkaar kunnen zingen, heeft ons doen besluiten om over een maand weer met z’n allen een uitstapje naar onze zuiderburen te maken. Daar zullen we met een bijna voltallig koor weer een gezellig weekend doorbrengen. Wij kijken ernaar uit om weer eens voor publiek te mogen zingen dus hopen dat jullie even komen kijken.

Lees Lokaal
Eén op de tien Uitgeesters is al ‘Vriend van Lees Lokaal’.
Zij komen regelmatig een boek ruilen bij Lees Lokaal in het Gemeentehuis van Uitgeest.
Tijdens Over & Uitgeest is iedereen van harte welkom, zowel bij de stand op het plein voor het Gemeentehuis als binnen in Lees Lokaal zelf.
Vriend worden is zo gedaan en het moet wel heel vreemd lopen wil er geen prachtig boek voor jou of u tussen staan.Tot zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur bij de Open Dag Route!

Afbeelding
De volkstuinen langs de Geesterweg en De Kuil in Uitgeest.
Akkoord over verplaatsing volkstuinen De Kuil voor nieuwbouw Geesterheem 16 uur geleden 11
Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 17 uur geleden 32
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 20 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 25 apr, 15:00
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 25 apr, 12:00
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 25 apr, 12:00
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Digitale krant