Jachthaven Uitgeest / De Meerparel
Jachthaven Uitgeest / De Meerparel Foto: Aangeleverd

FOCUS op Jachthaven Uitgeest: hier voelt iedere dag als vakantie

Algemeen

Een jubileum voor havenmeester Menno en Caroline Klein-Bart

Caroline en Menno Klein-Bart beheren dit jaar 25 jaar de Jachthaven Uitgeest en vakantiepark De MeerParel. Een jubileum dus, dat helaas door de coronamaatregelen niet kan worden gevierd. Ook de aftrap van het vaarseizoen, de Open Watersportdag, valt door diezelfde maatregelen in het water.

“Dus hebben we besloten dat de paasdagen het vaarseizoen hebben ingeluid”, glimlacht Caroline. De sfeer zit er dan ook goed in op de Jachthaven Uitgeest: er wordt druk geklust aan alle boten die de winterstalling gaan verlaten. De bootbezitters staan te popelen om hun bootje te water te laten en twee derde ligt er zelfs al in.
“In de tijd waarin we nu leven trekt de vrijheid op het water en dat merken wij”, vertelt Caroline. Zelf heeft het beheerdersechtpaar een oude zeeschouw waarmee zij er regelmatig op uit trekken. “Het is een elektrische, wij hechten namelijk veel waarde aan het milieu”, zo legt Caroline uit. Niets voor niets is Jachthaven Uitgeest dit jaar voor het vijftiende opeenvolgende jaar voorgedragen voor de Blauwe Vlag met Groene Wimpel. Dit jaar gaat de uitreiking digitaal, helaas zonder grootse happening.

Jachthaven Uitgeest is geen echte passantenhaven, eerder een verblijfshaven met bootbezitters die ieder jaar terugkomen. Er wordt vanuit het havenkantoor dus heel wat afgezwaaid naar vaste gasten. “En ondanks dat het vaak hectisch is op de jachthaven voelt voor ons iedere dag nog steeds als vakantie”, aldus Caroline.

Grandioos genieten aan het Uitgeestermeer
Jachthaven Uitgeest is met zijn 450 ligplaatsen voor kleine en middelgrote boten een van de grootste jachthavens aan het Uitgeestermeer. Naast de camerabeveiliging lopen de havenmeesters zeker vijf keer per dag een ronde over zijn terrein om de haven netjes te houden en om de veiligheid van de boten te waarborgen. “Wij staan ook wel te boek als de netste én veiligste Jachthaven in de regio. We zien namelijk alles én we willen geen troep”, zegt Caroline. Uw boot is hier in veilige handen.

Blauwe Vlag en Groene Wimpel
De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. Groene Wimpel is een waardering voor extra inspanningen die de koplopers van Blauwe Vlag jachthavens verrichten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Campervakantie met uitzicht
Nieuw zijn de tien camperplaatsen aan de rand van het Uitgeestermeer. Een grandioos uitzicht voor slechts 15 euro per nacht terwijl u heerlijk vertoeft in uw eigen camper met uw eigen faciliteiten. En natuurlijk kunt u ’s morgens zelf een broodje smeren maar u kunt ook even naar Brasserie ‘Lekker aan de Haven’ lopen voor een kop koffie met wat lekkers erbij.

Jachthaven Uitgeest ‘goes international’
Sinds twee maanden is De Keizer Marine Engineering neergestreken op de Jachthaven. Een internationaal bedrijf dat installaties levert aan superjachten. “Wij hebben voor deze plek gekozen omdat wij onze internationale klantenkring een fijne ontmoetingsplek gunnen. Er is geen betere plek om zaken te doen dan in Jachthaven Uitgeest met uitzicht op de bootjes”, aldus de general manager.

Sportwalhalla
U kunt het bijna niet bedenken, maar Jachthaven Uitgeest heeft het: een zeilschool, een sloepverhuur, u kunt fietsen huren, supboards, kano’s en choppers. Dit zijn elektrische snorfietsen die rijden als een Harley Davidson. Voel de wind in uw haren terwijl u het mooie Uitgeest en zijn polders verkent. Als u een vakantiewoning huurt op vakantiepark De MeerParel krijgt u zelfs een geweldige korting op bovengenoemde faciliteiten.

Facilitair medewerkers gezocht
Met het oog op de verwachte drukte worden er facilitair medewerkers gezocht (32-40 uur), zowel voor op de Jachthaven als voor vakantiepark De Meerparel. De meest voorkomende werkzaamheden zijn het schoonhouden van de vakantiewoningen en de algemene gebouwen (zoals de toiletgebouwen).

Schoolverlaters/studenten gezocht
Ook worden er schoolverlaters en studenten gezocht voor werkzaamheden zoals groen- en terreinonderhoud, boten schoonmaken en ondersteuning van de facilitaire dienst tijdens wisseldagen. Wil jij werken in een leuk team? Stuur je gegevens met eventueel een CV en motivatie naar: info@demeerparel.com

Adresgegevens:
Jachthaven Uitgeest en vakantiepark De MeerParel
Lagendijk 7
1911 MT Uitgeest
Tel. 0251 – 825 097
E-mail: info@demeerparel.com

Campers hebben een prachtig uitzicht over de Jachthaven van Uitgeest.
Boothuizen in Jachthaven Uitgeest.
Verken de prachtige omgeving met een elektrische scooter of fiets.
Menno en Caroline Klein-Bart.
De volkstuinen langs de Geesterweg en De Kuil in Uitgeest.
Akkoord over verplaatsing volkstuinen De Kuil voor nieuwbouw Geesterheem 4 uur geleden 9
Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 5 uur geleden 16
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 8 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 25 apr, 15:00
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 25 apr, 12:00
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 25 apr, 12:00
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Digitale krant