Opening New York Pizza.
Opening New York Pizza. Foto: Joep Kok

Middelweg heeft Amerikaans tintje

Algemeen

UITGEEST - In Uitgeest zijn in een maand tijd twee grote Amerikaanse bedrijven geopend. En ook nog in dezelfde straat. New York Pizza en Pearle Opticiens, allebei van oorsprong Amerikaans, zijn de nieuwkomers op de Middelweg. Het is voor het eerst dat zulke bekende namen zich in Uitgeest vestigen. Volgens Virun Dauwan (eigenaar van New York Pizza in Limmen en Uitgeest) en Joep Cornelisse (opticien van Pearle) zijn de eerste weken erg druk verlopen.

Eind oktober 2020 stopte de optiekzaak Zonjee op de Middelweg 83 na 40 jaar. Een maandje later, op zaterdag 28 november, opende Pearle er een vestiging. Joep Cornelisse, die ook opticien was bij Zonjee, blijft het gezicht van de zaak maar nu dus voor een andere werkgever. Er waren meteen verschillen die opvielen, zag Cornelisse. “De eerste weken waren meteen erg druk. Eigenlijk al drukker dan bij Zonjee. De naamsbekendheid van Pearle speelt hier zeker een rol in”, vertelt hij. In de zaak komen veel nieuwe klanten. Een collega van Cornelisse, Alex Padding, weet waar de meeste van deze mensen vandaan komen. “Veel Uitgeesters gingen voorheen naar Pearle in Heemskerk of Castricum. Nu kunnen ze lekker in hun eigen dorp blijven”, zegt Padding. Ook de doelgroep is wat diverser geworden volgens de opticien. Dat Cornelisse nog steeds het vertrouwde gezicht is voor de vaste klanten van Zonjee is een fijne constatering.

Na Pearle opende nog geen maand later, op 21 december, New York Pizza een kleine 300 meter verderop haar deuren. Ook hier is het de eerste weken erg druk geweest. “Vooral de feestdagen waren goede binnenkomers. Ik ben erg tevreden”, vertelt de enthousiaste Virun Dauwan. De 37-jarige ondernemer kijkt uit naar de komende maanden. “Januari wordt een maand waarin we het een en ander gaan proberen, zoals verschillende acties. Zo hopen we steeds meer onze draai te vinden in Uitgeest.”

Dauwan heeft ook een zaak op de Rijksweg in Limmen. Ondanks dat daar weinig te klagen valt heeft hij nu zijn tweede zaak geopend. “In Limmen merkten we dat de vraag naar onze gerechten vanuit Uitgeest steeds groter werd. De redelijk lange afstand zorgde soms voor klachten. Het duurde te lang of het eten was koud geworden. De kans om in Uitgeest mijn tweede zaak te vestigen liet ik dus niet liggen”, vertelt hij trots. De komst van Pearle had een vergelijkbare reden. De huidige franchisenemers van de winkel hebben samen met hun familie meerdere Pearle-zaken in de omgeving, zoals Castricum, Heemskerk en Beverwijk. Uitgeest ligt mooi centraal en lag dus eigenlijk precies op hun pad”, aldus Cornelisse.

De Middelweg kan zich dus voorbereiden op nog meer drukte. New York Pizza is 364 dagen per jaar geopend. “Behalve op Eerste Kerstdag”, zegt Dauwan met een glimlach. Pearle is elke maandag en zondag gesloten.

Tekst: Joep Kok

De volkstuinen langs de Geesterweg en De Kuil in Uitgeest.
Akkoord over verplaatsing volkstuinen De Kuil voor nieuwbouw Geesterheem 8 uur geleden 9
Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 8 uur geleden 26
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 12 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 25 apr, 15:00
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 25 apr, 12:00
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 25 apr, 12:00
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Digitale krant