Vereniging Oud Uitgeest (aflevering 17): Uitzichten die gaan verdwijnen | Uitgeester
<p>Kerk en huis van Wim Berkhout gezien vanaf de Dokter Brugmanstraat.</p>

Kerk en huis van Wim Berkhout gezien vanaf de Dokter Brugmanstraat.

(Foto: Jan Deckwitz)

Vereniging Oud Uitgeest (aflevering 17): Uitzichten die gaan verdwijnen

UITGEEST - Als de plannen voor bebouwing van het gebied bij sporthal De Meet gerealiseerd worden, verdwijnen de uitzichten die op de drie foto’s te zien zijn. Let wel: de uitzichten verdwijnen, niet de gebouwen. Nee, de kerk blijft rustig staan, evenals het huis van Wim Berkhout en het appartementencomplex Waardenburg.

Andere gebouwen verdwijnen wel: sporthal De Meet, apotheek Scharlei (naar een andere plek) en het pand waarin als laatste het Lees Lokaal was ondergebracht.

In deze aflevering wordt in beeld gebracht dat drie uitzichten grotendeels zullen verdwijnen achter het woningencomplex dat op de hoek van de Prinses Irenelaan en de Dokter Brugmanstraat gebouwd gaat worden. Het zijn de uitzichten vanaf de Prinses Irenelaan, de Dokter Brugmanstraat en de hoek van de Prinses Irenelaan en de Castricummerweg. De onderschriften bij de foto’s maken dit duidelijk. Uitzichten, daar gaat het om.

De nummers van de foto’s verwijzen naar de beeldbank: www.ouduitgeest.nl/cgi-bin/beeldbank.pl Typ in het witte zoekveld: #22198-22201

Meer berichten