Vragenvuur van inwoners voor burgemeester Nieuwland | Uitgeester
<p>Burgemeester Sebastiaan Nieuwland</p>

Burgemeester Sebastiaan Nieuwland

(Foto: VJPHOTO)

Vragenvuur van inwoners voor burgemeester Nieuwland

UITGEEST- Maandag 18 januari vond de digitale ‘Start van 2021’-bijeenkomst met burgemeester Sebastiaan Nieuwland plaats. Dit in plaats van de traditionele nieuwjaarsreceptie die door de corona maatregelen niet door kon gaan. Het thema van deze live-bijeenkomst was ‘Open Deuren’, dus hoe wil jij dat de gemeente de deuren voor je openzet? Of: hoe kun je zelf je deuren openzetten, zodat de gemeente makkelijker iets voor je kan doen? 

“Als we de deuren voor elkaar open zetten, kunnen we makkelijker bij elkaar naar binnen kijken, meer begrip voor elkaar kweken en elkaar uiteindelijk beter van dienst zijn - dat is de uitdaging. Doel is een nieuw perspectief voor Uitgeest”, zo is te lezen in de intro op de Facebookpagina van gemeente Uitgeest.

Inwoners van Uitgeest mochten digitaal vragen stellen aan burgemeester Nieuwland.  De burgemeester gaf live antwoord op ingezonden vragen van inwoners. Zeventig inwoners bekeken de live-uitzending en stelden vragen. De vragen die gesteld werden varieerden: of burgemeester Nieuwland een keer meeging naar de kroeg tot vragen over vuilniswagens in smalle straatjes en afvalscheiding. De uitzending werd zelfs buiten de gemeentegrens gevolgd.

Een leermomentje was dat de uitzending niet gevolgd kon worden door doven en slechthorenden. Volgende keer zal daar meer aandacht aan worden besteed, aldus de burgemeester.

Meer berichten