Regionale publiekspeiling over gevolgen klimaatverandering | Uitgeester
Foto: Pixabay

Regionale publiekspeiling over gevolgen klimaatverandering

REGIO - Drijf je bij een stevige regenbui je tuin of straat uit? Is het met tropische temperaturen niet uit te houden in je betegelde tuin? Is het park bij je in de buurt dagen na een hoosbui nog te drassig om lekker met de hond te lopen? Heeft storm Bella in december je schutting het laatste zetje gegeven? Het zijn allemaal voorbeelden hoe je in je directe leefomgeving last kunt hebben als gevolg van het veranderende klimaat. 

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met hevige regenbuien, langere periodes van droogte en meer snikhete dagen en nachten. Als we geen actie ondernemen, zal dit in de toekomst steeds vaker voorkomen. Het is nodig om maatregelen te nemen waardoor we minder kwetsbaar zijn voor klimaatverandering.

Publiekspeiling
Om uit te vinden in hoeverre je de effecten van klimaatverandering voelt en wat je er zelf aan denkt te kunnen doen, houden de gemeenten in de regio Alkmaar in januari een publiekspeiling. Met deze peiling willen we in beeld krijgen hoe je over het thema klimaat denkt en welke oplossingen je wenselijk vindt. 

Met de zeven gemeenten uit de regio, wordt er een plan gemaakt waarin we beschrijven hoe we de gevolgen van klimaatverandering het hoofd bieden. Je mening wordt hierin meegenomen, dus vul de peiling in. De vragenlijst heeft 15 vragen en vul je in ongeveer 5 minuten in. Je kunt de peiling invullen tot 22 januari 2021. Je antwoorden worden anoniem verwerkt.

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten