Selwin Hamden nog voor Leon Stolte.
Selwin Hamden nog voor Leon Stolte. (Foto: Erik de Ruijter)

Podiumplaats voor team Edwin Ott Motoren

UITGEEST - Nick Vlaar wist voor team Edwin Ott Motoren een podiumplaats binnen te slepen. Selwin Hamden haalde het podium net niet. 

Vrijdag 9 oktober stonden de laatste trainingen van dit seizoen op het programma, hier verleende het team zijn medewerking aan Yamaha om Akrapovic-dempers op geluid te testen. Selwin Hamden en Nick Vlaar zijn met verschillende dempers de baan op gegaan.

Nick had op vrijdag weer lekker de gang erin en stond de hele dag bovenaan de lijst met een snelste tijd van 1:42.1. Ook Selwin kon lekker trainen. Zaterdag 10 oktober werden er twee wedstrijden verreden en één kwalificatie. Het was Selwin’s eerste wedstrijd op een nog natte baan. Hij kon goed meekomen en is op een twaalfde plaats gefinisht.

Bij Nick’s eerste wedstrijd was de baan bij de start helemaal droog. Na een hele goede start stond hij op een tweede positie achter Frank Nieman, dit was geweldig om te zien (alle wedstrijden waren live op YouTube te volgen). Na een aantal rondes kwam Danny van der Sluis ook naar voren; hij heeft samen met Nick een aantal rondes gestreden. Danny wist ook Frank Nieman te pakken zodat Nick terugviel naar een derde positie. De jongens hebben tot het einde van de wedstrijd een mooie strijd geleverd. Nick haalde een podiumplaats met de Yamaha YZF-R1.

Selwin mocht zijn tweede wedstrijd starten op een droge baan. Ook Selwin startte zeer goed en lag gelijk al op een derde positie, met achter hem Leon Stolte. Het was een mooie strijd tussen Selwin en Leon, die in de laatste ronde Selwin voorbijging. Selwin was erop gebrand om Leon weer te passeren maar hij schatte de snelheid van Leon fout in en moest voor de Ramshoek hard in de remmen. Daarna reden er een paar achterblijvers in de weg. Selwin kwam als vierde over de finish op twee tiende seconde achter Leon. Geweldige wedstrijd!

Nick’s tweede race was niet om over naar huis te schrijven. Hij kon de snelheid niet meer bijhouden en is als elfde gefinisht. Selwin en Nick zijn beiden als zesde in het kampioenschap geëindigd en daar is het team tevreden mee. Op naar volgend jaar, in de hoop dat er dan weer publiek aanwezig mag zijn.

Tekst: Karin Ott

Meer berichten