Kelly Scholten.
Kelly Scholten. (Foto: aangeleverd)

De zes vragen aan... Kelly Scholten

  1. 1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben 42 jaar geleden geboren in Akersloot. Na een paar jaar ben ik samen met mijn moeder en zus verhuisd naar de Zwanebloem in Uitgeest, waar ik tot mijn 26ste met heel veel plezier en mooie herinneringen heb gewoond. Na een kleine 3 jaar in Heemskerk ben ik met Barry teruggekomen naar Uitgeest waar wij ons eerste huis hebben gekocht in de Waldijk. Hier wonen wij nu al ruim 12 jaar met ontzettend veel plezier samen met onze 3 kinderen (Veerle, Sijmen en Meinou).

  1. 2. Wat wilde je worden als kind?

Al van kleins af aan was ik gefascineerd door kluizen, geld en alles wat met een bank te maken had. Voor mij stond dus geen dokter of juf, maar bankdirecteur bovenaan mijn lijstje. De directeursrol heb ik (nog) niet vervuld, maar wel werk ik inmiddels al 18 jaar met veel plezier bij De Bank.

  1. 3, Wat betekent geld voor jou?

Met de ambitie om bankdirecteur te worden had geld natuurlijk automatisch een betekenis voor mij. Alleen als maatstaf voor geluk heeft geld voor mij nooit betekenis gehad. Ik geef toe dat het veel dingen makkelijk kan maken, maar gelukkiger word je er zeker niet van. De dingen waarmee ik me rijk voel zijn niet te koop of uit te drukken in geld. Rijk ben je als je kunt genieten van de kleine dingen en dierbare mensen om je heen.

  1. 4. Wat is de mooiste plek van Uitgeest?

Uitgeest heeft heel veel mooie (verborgen) plekjes, maar de Dorregeester molen en de dijk erachter vind ik toch wel erg mooi (alhoewel nog niet iedereen eruit is of deze in Uitgeest of Akersloot staat). Maar... in de laatste week van de zomervakantie vind ik het 'Huttenweekterrein' tussen de twee andere molens in Uitgeest toch wel de mooiste plek in het dorp. De blije gezichten van 350 superenthousiaste kinderen zijn een van die kleine dingen waar ik enorm van kan genieten. En wat een domper was het dat het dit jaar helaas niet door kon gaan!

  1. 5. Welk maatschappelijk probleem raakt je?

Het feit dat wij, in een welvarend land als Nederland, toch nog bijna een half miljoen gezinnen hebben die in armoede leven. Ruim 10% van alle kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens en dit percentage zal door de gevolgen van corona nog verder toenemen. Deze kinderen worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van het leven in armoede waaronder ook sociale uitsluiting.

Hiermee is ook meteen een tweede bruggetje geslagen naar de Huttenweek van Uitgeest waar ik in mijn jonge jaren een zeer fanatieke deelnemer van was en nu, na mijn terugkeer in Uitgeest, ook vrijwilliger ben geworden. De Huttenweek van Uitgeest is ooit opgericht met als doel om kinderen uit gezinnen met een beperkt budget of waarvoor vakantie, om wat voor reden dan ook, een andere betekenis had, in die periode toch een fantastische week te bezorgen. Na al die jaren wordt de Huttenweek nog steeds met dit doel succesvol georganiseerd. Ik vind het dan ook heel fijn om hieraan mijn steentje te mogen bijdragen.

  1. 6. De vraag van Sandra Berkhout:

"Hoi Kelly, je bent al jaren verbonden aan de organisatie van de Huttenweek. Wat vond ik het jammer dat dit evenement voor de basisschooljeugd dit jaar niet doorging. Hoe kijk je hierop terug en kan je wat vertellen over de plannen van volgend jaar?"

Hoi Sandra, wat een teleurstelling dat de Huttenweek i.v.m. de coronamaatregelen dit jaar niet door kon gaan. Zeer begrijpelijk, maar dat maakt de teleurstelling niet minder groot. In januari zijn wij met het team van vrijwilligers nog vol goede moed begonnen met het bedenken van een thema, organiseren van activiteiten, aanvragen van de vergunningen en het aanschrijven/werven van sponsoren. In maart werd het heel onzeker en in april hebben we het evenement helaas af moeten blazen. Ik vond dit echt heel jammer, maar gezien de situatie en het leed in de wereld rondom corona kon het niet anders. Ik heb het ook echt wel gemist in de zomervakantie. Desalniettemin is al het verrichte werk niet voor niets geweest en worden de plannen doorgeschoven naar volgend jaar. De ambities blijven groot. Uiteraard kan ik over het thema en de plannen nog niets verklappen, maar dat de volgende editie weer een succes wordt staat vast. We gaan ervan uit dat die in 2021 plaatsvindt, ongetwijfeld met wat aanpassingen hier en daar.

  1. Mijn vraag aan Ed van Zijtveld:

"Hoi Ed, sinds medio 2018 ben jij voorzitter van MHCU. Oók een club met een belangrijke maatschappelijke functie in Uitgeest en, ten tijde van jouw aantreden als voorzitter, een club met grote ambities. Hoe heb jij de afgelopen twee jaar deze rol als voorzitter ervaren en hoe zie jij de toekomst van MHCU?"

Meer berichten