Moonlight zwemmen bij De Zien.
Moonlight zwemmen bij De Zien. (Foto: Margreeth Anema)

Moonlight zwemmen op de warmste dag van juli

UITGEEST- Het was de eerste 'moonlight' avond in zwembad De Zien nadat ze door de corona uitbraak weer open zijn. Ook was het één van de warmste dagen in juli. Dit bij elkaar betekende vrijdagavond 31 juli topdrukte in zwembad De Zien. Van 20.30 uur tot 22.30 uur opende het zwembad haar deuren zodat zwemmers in het schijnsel van het maanlicht een verfrissende duik konden nemen.

Het water was koud, maar dat vonden de meeste zwemmers alleen maar heel lekker. Op de ligweide was het ook goed toeven, na een snikhete dag voelde de avondtemperatuur aangenaam aan. Een grote groep jongeren was lekker aan het voetballen. Ijsjes gingen als warme broodjes over de toonbank en er waren zelfs zwemmers die fanatiek een baantje trokken. 

Kattekwaad

De drijvende mat die over het diepe was gespannen zorgde voor veel hilariteit. Menigeen die van de ene naar de andere kant van het zwembad wilde rennen haalde een nat pak en dat was nou net de bedoeling. De toezichthouders hadden het er druk mee, regelmatig was het strenge fluitje te horen en werden enthousiaste jongeren vermaand. De drijvende mat werd door een groepje in elkaar gerold als een wokkel en dat mag natuurlijk niet. Ook bij de glijbaan moest er goed opgelet worden: als het water over de rand gutst is er boven iets gaande wat niet mag. 

Het was duidelijk te merken dat het onschuldige kattekwaad vooral voortkwam uit het enthousiasme van de jeugd. Het is natuurlijk ook heel bijzonder om in de schemering te mogen zwemmen onder een (bijna) volle maan met het schijnsel van de kaarsjes om de baden heen. De zwemmers kunnen niet wachten tot de volgende moonlight avond: "Dit is nog veel leuker dan zwemmen op een gewone dag omdat we pas na het eten naar het zwembad gaan en je in het donker ook nog in het water ligt", aldus één van de zwemmertjes. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!