Café 't Portiertje.
Café 't Portiertje. (Foto: aangeleverd)

Undercover agenten controleren social distancing horeca

UITGEEST- In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juli heeft een team van agenten in burger verschillende cafés in de IJmond gecontroleerd op de 1,5 meter regel. Ook café 't Portiertje werd gecontroleerd. De eigenaar spreekt over een undercover politie razzia in de IJmond

In zowel Beverwijk als IJmuiden zijn cafés gesommeerd per direct de gasten naar buiten te sturen en de zaak te sluiten. Rond half 2 kwamen twee agenten in burger Café ‘t Portiertje bezoeken waar op dat moment ongeveer veertig gasten aanwezig waren. Omdat niet iedereen de 1,5 meter afstand respecteerde moest ook ‘t Portiertje binnen een half uur ontruimd worden en voor die avond de deuren sluiten.

Zondag 19 juli was te Portiertje gewoon weer open. Er is nog niet bekend of de uitbater er met een waarschuwing van af komt of dat er een boete opgelegd zal worden. Geen van de bezoekers heeft een boete gekregen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!