Afbeelding
Foto: aangeleverd

Competitie-indeling van FC Uitgeest 1 is bekend

Algemeen

UITGEEST - Assendelft, Hillegom, Kampong en ROAC zijn de nieuwkomers. Het seizoen 2020/'21 is op woensdag 1 juli formeel van start gegaan. Traditioneel worden in juli als eerste de indelingen voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. De indelingen voor de categorie A zijn inmiddels beschikbaar. De publicatie van de nummering van de categorie A (reguliere competitie) is op dinsdag 22 augustus 2020.

Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen.

Competitie-indeling 1e Klasse A

Zoals bekend zou de eerste klasse A diverse nieuwe ploegen gaan krijgen. Immers, Zouaven mocht als lijstaanvoerder promoveren naar de hoofdklasse, terwijl Papendorp (door de bond geroyeerd) en De Meern (gestopt met voetballen op zondag) tussentijds de klasse hadden verlaten. Zaanlandia tenslotte heeft onlangs besloten, na een leegloop van de selectie, te stoppen met een eerste team op zondag. Vier lege plekken derhalve.

Naast de bestaande clubs die in de klasse zijn gebleven (AFC ’34, LSVV, Hoofddorp, AGB, Legmeervogels, FC Uitgeest, DSOV, Fortuna Wormerveer, SDZ en Kolping Boys) zijn er dus vier nieuwkomers te begroeten. Drie daarvan stonden op de eerste plek van de tweede klasse, totdat corona zijn intrede deed. Assendelft (tweede klasse A), Kampong (tweede klasse B) en Hillegom (tweede klasse C) mochten op basis van die status promoveren naar de eerste klasse en zijn logischerwijs ingedeeld in onze eerste klasse.

De vreemde eend in de bijt is uiteindelijk omni-vereniging ROAC worden. De ploeg uit het Zuid-Hollandse Rijpwetering (juist ja, de geboorteplaats van Joop Zoetemelk!), heet voluit Rijpwetering Oud Ade Combinatie. De club heeft afdelingen voor voetbal, handbal, gymnastiek en biljart, De club speelt op heHertogspark in Rijpwetering.

De in het paars-wit spelende formatie maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de eerste klasse B en stond keurig in de middenmoot, voordat de boel 'plat' ging. Als we de media mogen geloven, dan doen we, is ROAC een echte dorpsclub met een no-nonsense mentaliteit als basis voor de puike prestaties. Hulde!

De spelers en de begeleiders van de selectie van FC Uitgeest zijn inmiddels gestart met de voorbereiding voor het komende seizoen. De eerste wedstrijd staat gepland voor zondag 20 september. Voorafgaande hieraan wordt in de drie weken daarvoor gespeeld in de KNVB Bekercompetitie. De eerste oefenwedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 11 augustus tegen Vitesse’22.

Hieronder de klasse-indeling van de eerste klasse A. Het speelschema zal later bekend worden. De genoemde tijden zijn de aanvangstijden van de thuisduels van de clubs.

Indeling 1e Klasse A




Kampong

14:30

SDZ

14:00

AGB

14:30

Hoofddorp s.v.

14:00

Legmeervogels

14:00

DSOV

14:00

Hillegom sv

14:00

Assendelft

14:00

AFC 34

14:00

Kolping Boys

14:00

LSVV

14:00

FC Uitgeest

14:00

ROAC

14:00

Fortuna Wormerveer

14:00

De volkstuinen langs de Geesterweg en De Kuil in Uitgeest.
Akkoord over verplaatsing volkstuinen De Kuil voor nieuwbouw Geesterheem 10 uur geleden 10
Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 11 uur geleden 32
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 14 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 25 apr, 15:00
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 25 apr, 12:00
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 25 apr, 12:00
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Digitale krant