Mantelzorgtraining voor het eerst online aangeboden | Uitgeester
mantelzorgtraining voor het eerst online aangeboden.
mantelzorgtraining voor het eerst online aangeboden. (Foto: Pixabay)

Mantelzorgtraining voor het eerst online aangeboden

REGIO – MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg, biedt vanaf 1 juli een nieuwe cursus aan voor mantelzorgers. Het is voor het eerst dat een cursus compleet online en thuis te volgen is door de deelnemers. De training is beschikbaar voor alle inwoners uit Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Castricum-gemeenten.

Mantelzorgers hebben het soms zwaar. Lukt het je bijvoorbeeld om je drukke leven te combineren met de zorg voor een naaste? Weet je je eigen grenzen aan te geven en durf je anderen ook eens de zorg te laten overnemen? De training ‘Zorg de Baas’ helpt hierbij.

Het idee ontstond aan het begin van de Corona-periode, toen MaatjeZ noodgedwongen moest stoppen met geven van groepscursussen. “Nu zien we vooral de voordelen van het online leren”, vertelt Ellis Middelhuis, coördinator van de organisatie.

Werkende mantelzorgers zijn bijvoorbeeld hartstikke druk, en zijn daarom enthousiast om zelf te kunnen bepalen wanneer zij een training volgen. “Als de training aanslaat gaan wij absoluut de mogelijkheid bekijken om online cursussen definitief aan ons aanbod toe te voegen,” zegt Middelhuis.

Uniek aan de cursus is de mogelijkheid om met een druk op de knop in contact te komen met de consulenten van de organisatie. Mochten deelnemers vragen hebben of er zelf even niet uitkomen, dan is er mogelijkheid tot contact via mail, telefoon of een huisbezoek.

Zorgt u voor een naaste en bent u benieuwd naar de online cursus ‘Zorg de Baas’? Surf naar www.maatjez.nl of bel 088-9957788.

Meer berichten