Foto: Pixabay

Gespreksgroep voor nabestaanden Uitgeest

UITGEEST - Voor mensen die hun partner verloren hebben worden al sinds enige jaren bijeenkomsten georganiseerd, waarbij in een vertrouwde sfeervolle omgeving met maximaal acht deelnemers onderwerpen aan bod komen die betrekking hebben op het overlijden van de partner.

Misschien was u op het overlijden voorbereid of kwam het juist onverwacht. In ieder geval is elk verlies een ingrijpende ervaring, waar u mee om moet leren gaan, hoe moeilijk dat vaak ook is. Het is dan fijn om met lotgenoten hierover te praten. Door de herkenning van gevoelens en ervaringen kan men het eigen verlies beter verwerken en weer een toekomst voor zichzelf zien. De gespreksgroep is bedoeld voor mensen, die langer dan een half jaar geleden hun partner verloren hebben en een ieder, die hier behoefte aan heeft, is welkom.

Er zijn acht bijeenkomsten op de donderdagmiddag, te beginnen eind september 2020, waarbij telkens één thema behandeld wordt, zoals:
– hoe om te gaan met het verlies?
– reacties van de omgeving
– hoe ga je om met speciale dagen?
– waar put je de kracht uit om verder te gaan?

Vanaf heden kunt u zich opgeven bij ons secretariaat: tel. 0251-312331. De gespreksleiders nemen contact met u op voor een kennismakingsgesprek. Bij voldoende deelname beginnen we eind september 2020. Dit jaar kunnen er zes mensen deelnemen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!