Nog even wachten op 'Rye of Sunshine'.
Nog even wachten op 'Rye of Sunshine'. (Foto: Margreeth Anema)

Nog even geduld voor brouwers Gulden Triomfator

Door: Margreeth Anema

UITGEEST- De lancering van ‘Rye of Sunshine’, een ‘Rye Golden Ale’, zou plaatsvinden op zaterdag 13 juni. Een deel van de batch was al verkocht en zou gelijk weggebracht worden naar klanten zoals Streekwinkel Kooghuis en Café ’t Portiertje en verderop in regio.

Er was een busje geregeld en drie man sterk togen de mannen naar de Noord Hollandse Bierbrouwerij om het nieuwe gele goud op te halen. Eenmaal aangekomen moest Kees Schouten de mannen mededelen dat het bier nog niet helemaal klaar was. Even geduld dus nog voor de brouwers én de fans van brouwerij de Gulden Triomfator.

“Ach ja, dit kan gebeuren. Bier is een levend product”, aldus Jan-Willem, één van de brouwers. Het zomerse biertje met een vleugje rogge en een mooie balans tussen zoet en bitter laat dus nog heel even op zich wachten.

Russian Imperial Stout

Ondertussen staan de brouwers niet stil. Zij verwachten hun derde bier nog eind van het jaar te lanceren. Het gaat dit keer om een imperial stout, een zwaar bier met een alcoholpercentage van zo’n 12%. Jan-Willem: “Het is een echt een ‘big brew’ met extreem veel mout en hop. Vergisting verliep tijdens test batches nogal wild met als resultaat een berging onder de bruin/grijze gistresten. “Hier was mijn vriendin niet zo blij mee”, glimlacht hij. De naam van het nieuwe biersoort is nog niet duidelijk maar voor nu is de werknaam ‘Black Russian’.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!