Er werd druk geklust bij de Kleine Molen.
Er werd druk geklust bij de Kleine Molen. (Foto: Anneke Mijnen)

Leven in de brouwerij op Erfgoedpark De Hoop

Door: Margreeth Anema

UITGEEST - Vanaf vrijdag 19 juni komt er leven in de brouwerij op Erfgoedpark De Hoop. Vanwege de corona-uitbraak moest Restaurant Klaas noodgedwongen sluiten. Om in beweging te blijven en voor werkgelegenheid te zorgen, besloten de eigenaren om 'De Kleine Molen' op te starten. Een eet- en drinkgelegenheid met ijs, taart en meer in de lattenzager op het Erfgoedpark. Om 11.00 uur precies worden de deuren geopend en tot 20.00 uur zullen de medewerkers voor u klaarstaan.

Niek Groen, samen met chef-kok Jos Keijsper eigenaar van Restaurant Klaas aan de Middelweg, loopt enthousiast over het Erfgoedpark en wijst naar de lattenzager: “Vrijdag 19 juni om 11.00 uur openen wij hier ‘De Kleine Molen’ met ijs, taart en meer." Wandelaars, fietsers en recreanten kunnen hier een heerlijk huisgemaakt ijsje, met smaken zoals aardbeisorbet, koekjesroomijs en pistacheroomijs, een stuk huisgemaakte taart, koffie, drankjes en onze bijzondere hartige snacks nuttigen.

“Fiets, vaar, of wandel gerust langs," zo nodigt Niek inwoners van Uitgeest en omgeving uit. Ook als u gaat recreëren bij het Zwaansmeer is het de moeite waard om even richting De Kleine Molen te wandelen. Ook is er een grote aanlegsteiger voor boten. Alle ingangen zullen open zijn vanaf vrijdag 19 juni.

De samenwerkingen die Restaurant Klaas heeft met lokale ondernemers zoals de bakker, zullen uiteraard ook in De Kleine Molen worden voortgezet. "De bijzondere Klaas-waardige tosti wordt bijvoorbeeld bereid met het beroemde desembrood van bakkerij Putter," zo verklapt hij alvast.

De loods onder de lattenzager heeft een metamorfose ondergaan. De muren zijn 'pistache' geschilderd, er is een toonbank getimmerd en ruimte gemaakt voor een keuken. Dit deden Jos en Niek niet alleen, ook de medewerkers van Restaurant Klaas gingen aan de slag op het Erfgoedpark. Wekelijks kwamen zij klussen en de dag werd afgesloten met een biertje. “Dit was heel fijn voor de teamspirit,” concludeert Niek.

Meer berichten