De jonge ruiters vertoonden prachtige kunstjes met hun shetlanders aan de ouderen van Geesterheem.
De jonge ruiters vertoonden prachtige kunstjes met hun shetlanders aan de ouderen van Geesterheem. (Foto: Pixabay)

Ruitervereniging Sternéo treedt op voor ouderen Geesterheem

UITGEEST - Ruitervereniging Sternéo uit Starnmeer had zondagmiddag 24 mei 2020 om 14:30 uur een verrassing voor de ouderen van Geesterheem. Vijf jonge ruiters vertoonden met hun shetlanders prachtige kunstjes op het terrein voor het zorgcentrum van Uitgeest.

Sternéo wordt vaak uitgenodigd om mee te rijden met de sinterklaasintochten in Uitgeest. ''Zodoende is Geesterheem weer bij onze vereniging terecht gekomen voor dit mooie initiatief'', laat secretaresse van de ruitervereniging, Caroline Kroon, weten in de reportage van Omroep Stichting Uitgeest. Voor Sternéo was het de eerste keer dat ze werden uitgenodigd om op deze uitzonderlijke manier op te treden met hun pony's, gezien de coronamaatregelen.

Er werd een gedeelte van het vrijheidsdressuur laten zien. De pony's lopen dan over een brug, gemaakt van kisten en een plank. De shetlanders kunnen met hun voorbenen op de kisten staan en de ruiters glijden op deze manier van de pony's af. Hierna kruipen de ruiters onder de pony's door en klimmen ze er weer op aan de andere kant. De jonge ruiters vertellen enthousiast aan OSU welke kunstjes ze allemaal kunnen met hun shetlanders. Zo vertelt Dewi, één van de jonge ruiters, dat ze het heel leuk vindt om op pony Hilde te rijden. Michelle, een andere ruiter, heeft al drie jaar een eigen shetlander. Hier doet ze ook veel kunstjes mee. Zo kan ze op de pony staan en springt ze zonder zadel. 

Bron: OSU TV

Meer berichten