Jan en Alie Heijne.
Jan en Alie Heijne. (Foto: aangeleverd)

Jan en Alie Heijne 65 jaar getrouwd

UITGEEST - Het was "die rooie van Bakkum” waar Jan Heijne in 1948 zijn oog op had laten vallen. Een groepje meisjes, waaronder Alie Bakkum, stond wekelijks te wachten voor de poort van de gymzaal recht tegenover het ouderlijk huis van Jan aan de Langebuurt.

De verkering duurde 6 jaar, waarna het stel op 18 mei 1955 trouwde en hun splinternieuwe huis aan de Hogeweg betrok. Hier woonden zij 63 jaar. Jan werkte in Amsterdam als boekhouder bij Numans Blikfabriek en vanaf de jaren 70 bij Nelis Bouwbedrijf in Uitgeest. Daarnaast was hij als vrijwilliger en bestuurder betrokken bij verenigingen en later bij de Ouderenraad en de Soos. Alie zorgde voor de 4 kinderen en was actief als vrijwilligster bij de Katholieke Vrouwenbeweging en de Vrienden van de Hartstichting.

In 2018 verhuisde het stel naar De Slimp. Daar genieten ze nu, jammer genoeg in afwezigheid van familie, klein- en achterkleinkinderen, van hun 65-jarig huwelijk. Met de mantelzorgende kinderen lezen ze de vele kaartjes en brieven die zij krijgen van iedereen die hen kent, van vroeger en nu, waardoor ze toch een feest beleven. Later in het jaar hopen ze weer met iedereen persoonlijk contact te hebben en hen te bedanken voor de goede wensen en gaven.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!