Politieweeknieuws: snelheidscontroles, man te water en corona perikelen

UITGEEST - Het was een rustige week in Uitgeest. Lees hier het nieuws van 11 tot en met 18 mei. 

Snelheidscontrole

Behoudens de gebruikelijke snelheidscontroles op de N203 gelegen tussen Uitgeest en Krommenie is er weinig nieuws te melden. Op dinsdag 12/5 tussen 19.00 uur en 22.00 uur en op zaterdag 16/5 tussen 14.00 uur en 17.00 uur werd er weer geflitst.

Maar liefst 257 overtredingen werden geconstateerd. De hoogste snelheid betrof 123 km/u. En dan werd er ook nog een video surveillance gedaan. Ook daarbij werden een aantal personen staande gehouden ter zake het overtreden van snelheid en mobiel bellen.

Man te water Uitgeesterweg

Zaterdag 16 mei 2020 omstreeks 14.12 uur reed een 71 jarige man met zijn rolstoelfiets over de Uitgeesterweg. Bij het nemen van een bocht verloor hij de macht over het stuur doordat hij te snel ging. Hij kwam vervolgens met de rolstoelfiets in de sloot terecht. De man liep gelukkig geen letsel op en kon zijn hoofd boven water houden. Hij is door de ambulance thuis gebracht.

Corona perikelen Uitgeest.

Afgelopen week zijn er drie bekeuringen uitgedeeld aan drie jongeren. Deze jongeren waren reeds een aantal malen gewaarschuwd doch bleven hardnekkig samen komen. Ditmaal werden ze samen naast elkaar zittend betrapt in een nis achter het clubhuis van de ijsclub waar ze tevens een hoop troep hadden gemaakt. De politie vond het nu genoeg en heeft de jongens voorzien van een bekeuring.

Met betrekking tot de drukte rondom het Uitgeestermeer en Zwaansmeer viel het erg mee. Het was ook een koude week. Ik hoop dat de mensen komende week het verstand blijven gebruiken, want het wordt mooi weer en het zou zonde zijn als er moet worden ingegrepen, omdat velen op een kluitje gaan zitten. In dat geval zal Dorregeest en Zwaansmeer afgesloten moeten worden. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

Meer berichten