Nanette Heijne.
Nanette Heijne. (Foto: aangeleverd)

De zes vragen aan... Nanette Heijne

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben bijna 50 jaar geleden geboren in Castricum en na enkele verhuizingen in 1977 in Uitgeest komen wonen. Een heerlijke jeugd heb ik hier gehad, maar toen ik een jaar of twintig was vond ik het in Uitgeest allesbehalve cool en wilde ik op kamers wonen in Amsterdam. Toen werd ik verliefd op een Uitgeester en kregen wij de kans om samen te gaan wonen in nieuwbouwwijk De Kleis en was Amsterdam van de baan. Inmiddels ben ik al bijna 22 jaar getrouwd met Robert en 2 zoons van 19 (Max) en 16 (Sam) rijker, wonen wij hier nog steeds met heel veel plezier.

2. Wat wilde je worden als kind?
Ik wilde stewardess worden. Dat leek me fantastisch, veel van de wereld zien. In 1990 was dit een droom van veel meisjes en waren er zeer strenge selectierondes met heel veel kandidaten. Bij KLM verloor ik de strijd van iemand die beter Engels sprak dan ik en bij Martinair vonden ze dat ik eerst eens in de stad moest gaan wonen, want ik was te beschermd opgevoed. Bij Transavia werd ik aangenomen, maar toentertijd was de langste vlucht naar Eilat en ging je dezelfde dag nog terug. Dat was niet precies wat ik voor ogen had. Ik zag af van mijn droom om stewardess te worden en vond een andere leuke baan in de reiswereld.

3. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Mijn vader is in januari van dit jaar overleden aan de gevolgen van Lewy body dementie. Bij zijn definitieve afscheid en ook nu nog af en toe, overvallen de tranen mij bij het horen van verhalen van mensen die nu geconfronteerd worden met deze afschuwelijke ziekte.

4. Wat is voor jou geluk?
Ik heb een prachtig gezin, een hele lieve familie en vriendenkring, we zijn gezond, hebben het goed en ik heb ook nog eens het leukste werk dat er is! Wat wil een mens nog meer?

5. Wat is voor jou de mooiste plek van Uitgeest?
Op zondagmorgen sport ik het hele jaar door bij het Zwaansmeer. Regen, wind, zon, kou: het maakt niet uit, iedere keer weer geniet ik van het prachtige uitzicht over het meer. Ik kom hier ook graag om te wandelen met een vriendin en we zeggen dan vaak tegen elkaar: "Wat wonen we hier toch prachtig!"

6. De vraag van Gerben Tromp:
"Hoi Nanette, voor zover ik weet ben je al een tijdje werkzaam in de reisbranche en help je veel mensen op weg naar een leuke bestemming. Mijn vraag aan jou is: waar zou jij graag (nog) naartoe willen en waarom?"

Het eerste dat mij te binnen schiet is Zuid-Afrika. Hier ben ik zelf al 2 x geweest voor mijn werk, maar ik heb nog lang niet alles gezien. Ze noemen Zuid-Afrika ook niet voor niets 'de wereld in 1 land'. De volgende reis die ik naar Zuid-Afrika maak is hopelijk met mijn gezin en dan brengen we zeker een bezoek aan Kaapstad, Swaziland en Drakensbergen, maar ook Tsitsikamma National Park vanwege de schitterende natuur, en Hluhluwe National Park, voor een game drive om hopelijk de 'big 5' te spotten.

Mijn vraag aan Mark Groen:
"Veel mensen weten jouw autobedrijf in Uitgeest te vinden, ze vertrouwen jou hun auto toe. Wat is de meest grappige, uitzonderlijke of vreemde situatie die jij in al die jaren hebt meegemaakt in jouw werk?"

Meer berichten