Foto: Pixabay

Hulp aan ouderen en kwetsbaren in corona-tijd

UITGEEST - Op zoek naar een manier om te helpen tijdens de coronacrisis? Boodschappen doen, de hond uitlaten of gewoon even een praatje maken. In de coronacrisis is het nog meer dan anders belangrijk dat we naar elkaar omkijken en helpen als dat kan. Vooral als het gaat om oudere, eenzame en kwetsbare mensen. In situaties waar we elkaar nodig hebben is je hulp vast en zeker welkom!

In onze gemeente zijn inmiddels al veel initiatieven voor hulp aan elkaar ontstaan. De gemeente vindt dit hartverwarmend en juicht deze initiatieven uit de samenleving toe. Via #coronahulp bieden mensen via sociale media massaal hulp aan diegene die door het coronavirus bang zijn of eenzaam raken. Dat is geweldig! Laten we ook opkomen voor ouders, buren en kwetsbaren die geen Facebook of Twitter hebben.

Ben je op zoek naar een manier om te helpen? Lees dan hieronder een aantal suggesties: maatschappelijke partners van de gemeente (bijvoorbeeld welzijnsinstellingen) of het Rode Kruis. Als je anderen helpt, doe dat dan wel verantwoord. Zorg dat je eigen gezondheid niet in gevaar komt. Tips daarvoor lees je op de website van het RIVM.

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten