Foto: Margreeth Anema

Schapenhouder wil maatregelen na bloederige aanval: "Hond veranderde in wild beest"

UITGEEST - Schapenhouder Bas Admiraal uit Uitgeest is er nog beduusd van. Afgelopen maandag werden twee van zijn schapen in het weiland bruut toegetakeld door een loslopende hond. De Uitgeester pleit nu voor maatregelen om herhaling te voorkomen. "Dit was afgrijselijk."

Het gaat mis als Admiraal op zijn weiland, achter de Westergeest in Uitgeest, de schapen wil gaan ophalen. Het hek staat open en er komen vanaf het wandelpad twee honden aangelopen. Een van hen is door de eigenaren al snel niet meer in bedwang te houden. "Ik ga heel veel met dieren om, maar ik heb nog nooit een rustige hond in een wild beest zien veranderen", blikt hij terug tegenover NH Nieuws.

Zijn twee schapen Dolly en Molly worden gebeten in de nek en in een oor. "Het was gewoon afgrijselijk om mee te maken. Ik kan er ook gewoon nog emotioneel van worden hoe veel kracht er in die hond zat. Uiteindelijk lagen er drie mensen op die hond om hem onder controle te krijgen. Ik hoop dit echt nooit meer mee te maken",aldus de schapenhouder.

De schapenhouder pleit er nu voor om het losloopgebied voor honden op te heffen. "Ik heb gezien wat er kan gebeuren. En er zijn ook al eerder hazen in de omgeving gegrepen door loslopende honden. Ik hoop dat de gemeente Uitgeest gaat nadenken om het hier te veranderen."

De gemeente Uitgeest laat aan NH Nieuws weten vandaag nog niet inhoudelijk op de kwestie te kunnen reageren. 

Kijk hier de bijhorende video.

Bron: NHnieuws

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!