De heer Gerrit Goedhart wordt benoemd tot waarnemend burgemeester.
De heer Gerrit Goedhart wordt benoemd tot waarnemend burgemeester. (Foto: Provincie Noord-Holland)

De heer G. Goedhart benoemt tot waarnemend burgemeester Uitgeest

UITGEEST- In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Uitgeest heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 27 januari 2020 de heer G. (Gerrit) Goedhart benoemd tot waarnemend burgemeester.

De huidige burgemeester Wendy Verkleij is per 27 januari 2020 benoemd tot burgemeester van Noordwijk. Door het vertrek van mevrouw Verkleij ontstaat een vacature burgemeester Uitgeest. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de burgemeesterloze periode langer dan drie maanden gaat duren.

De heer Goedhart was vanaf 2005 tot 1 januari 2019 burgemeester van de gemeente Noordwijkerhout, die per 1 januari 2019 is gefuseerd met de gemeente Noordwijk. Van 1994 tot 2002 was hij lid van de gemeenteraad van Amsterdam.

De heer Goedhart is 64 jaar en lid van het CDA.

Tekst: provincie Noord-Holland

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!