Foto: Pixabay

Bibliotheek zoek voorleesvrijwilligers

REGIO - Help mee om de taalontwikkeling bij kinderen te bevorderen en laaggeletterdheid tegen te gaan. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat kinderen die in hun vrije tijd lezen en/of voorgelezen worden, het beter doen op school. Ook in hun latere leven presteren ze beter. Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met voorlezen. De Voorleesbrigade helpt kinderen én ouders daarbij.

Bibliotheek IJmond Noord is op zoek naar nieuwe voorleesvrijwilligers voor De Voorleesbrigade, het voorleesproject voor gezinnen in Beverwijk en Wijk aan Zee. Het project laat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met voorlezen en boekjes. Kinderen van 1 tot en met 5 jaar met een taalachterstand worden 18 weken lang een keer per week thuis voorgelezen door een vrijwilliger. De voorlezer geeft samen met de ouders het voorleesritueel een blijvend plekje in het gezin.

Als voorlezer kom je bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken, door voor te lezen, samen een liedje te zingen of een taalspelletje te doen. Samen met het gezin breng je ook een bezoek aan de bibliotheek. Als voorlezer word je speciaal voor dit project getraind en je krijgt een lidmaatschap van de bibliotheek gedurende het voorleestraject.

Kijk voor de vacature op www.bibliotheekijmondnoord.nl of neem contact op met projectleider Floor Braber – Tel.: 06 19404663- E-mail: voorleesbrigade@obijmond.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!