Politie weeknieuws: diefstallen en problemen in het verkeer

UITGEEST - Hier het politie weeknieuws van 17 november tot en met 20 november. 

Diefstal camper vanuit de Korhoenstraat.

Tussen zondag 17 november 2019 te 17.00 uur en maandag 18 november 2019 te 10.00 uur is er vanaf de Korhoenstraat te Uitgeest een camper weggenomen. Op maandag 18/11 omstreeks 02.00 uur heeft een buurtbewoner een harde klap gehoord en het geluid van een zware motor. Mogelijk is rond die tijd de camper weggenomen. Indien u informatie heeft met betrekking tot deze diefstal dan vernemen wij het graag. De camper betreft een Volkswagen, type Multivan, gekentekend JP124F.

Diefstal uit schuur op de Kleis te Uitgeest.

Tussen dinsdag 19 november 2019 te 03.00 uur en woensdag 20 november 2019 te 16.00 uur werd er ingebroken in een losstaande schuur achter een woning aan de Kleis. Men heeft de schuur doorzocht en men nam diverse gereedschappen weg.

Diefstal Bromfiets Stationsplein Uitgeest.

Tussen woensdag 20 november 2019 te 09.00 uur en 16.30 uur werd een bromfiets weggenomen vanaf het Stationsplein in Uitgeest. Het betreft een bromfiets van het merk Piaggio, type C38, gekentekend D690DZ.

Verkeer

Afgelopen week is er veelvuldig gecontroleerd op de Provincialeweg N203 tussen Castricum en Krommenie. Diverse bestuurders zijn direct staande gehouden. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen, verlichting, gordel en snelheid. Er werden wederom ook rijbewijzen ingevorderd van bestuurder die de snelheid met meer dan 50 km/u overtraden.

Verder werd er op de Geesterweg een radarcontrole gehouden, waarbij op maandag 18 november 2019 tussen 13.00 uur en 15.00 uur 106 snelheidsovertreders werden betrapt. De hoogste snelheid betrof 76 km/u. Deze bestuurder kunnen binnenkort een accept girokaart verwachten in hun brievenbus.

Hardnekkige bestuurder onder invloed van alcoholhoudende drank en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Op woensdag 20 november 2019 te 01.40 uur werd een 51 jarige bewoner uit Uitgeest betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs op de A. Verherentstraat in Heemskerk. Zijn personenauto bleef staan op de plaats van overtreding. Het was reeds de 13e keer dat hij betrapt werd en een proces-verbaal kreeg. De man kreeg een rijverbod opgelegd. De man kreeg tevens een dagvaarding uitgereikt. Toen de politie later in de nacht over de A. Verherentstraat reed, zagen zij dat de personenauto verdwenen was. Na onderzoek bleek de auto geparkeerd te staan voor de woning van de aangehouden bestuurder, die kennelijk toch weer in zijn auto was gestapt.

Op woensdag 20 november 2019 werd dezelfde man omstreeks 23.20 uur weer betrapt op het rijden onder invloed en het besturen van zijn personenauto met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dit dus voor de 14e maal. De politie zag de man rijden nabij de Twaalfmaat in Uitgeest en zag hem snel zijn auto parkeren op de Benesserlaan, kennelijk om onder een controle uit te komen. De man moest weer blazen en wederom had hij teveel gedronken. Ditmaal werd naast de processen verbaal die hij kreeg voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol ook de auto inbeslaggenomen waarin de man reed. De man dient voor beide zaken voor te komen. De zaken zijn bij elkaar gevoegd.

Meer berichten