Foto: aangeleverd

Sfeervolle viering Allerzielen Alom in Castricum

REGIO- Op woensdag 6 november 2019 wordt tussen 17.00 uur en 21.00u voor de twaalfde keer Allerzielen Alom georganiseerd op begraafplaats Onderlangs in Castricum.De organisatie die bestaat uit 4 vrijwilligers is er ook dit keer weer in geslaagd om een mooie avond te creëren met muziek, rituelen met rituelen begeleiders en klankschalen. Er worden gedichten voorgedragen en er staan diverse marktkramen waar passende artikelen gekocht kunnen worden.( geen pin)

Deze Allerzielen viering staat in het teken van het gedenken van dierbaren, het vieren van hun levens, het samen zijn met elkaar en het verbonden voelen: we delen allen het gemis van een dierbare, in voorgaande jaren is gebleken dat er veel inwoners van Uitgeest deelnemen aan de Allerzielen Alom in Castricum. Dankzij de steun van Associatie Uitvaartfonds, enkele middenstanders, gemeente Castricum en Uitvaartverzorging IJmond kan deze viering ook dit jaar weer plaatsvinden. Natuurlijk is de organisatie erg blij met de giften van bezoekers, hiervoor staat een collectebus bij de ingang.

Er is een sfeervolle wandelroute, men komt langs gedichten en muziekplekken op het ''Oude " gedeelte van de begraafplaats, er kunnen kaarsen neergezet worden op een centrale plek langs de route. Zo kunt u ook dierbaren gedenken die elders begraven zijn. Tussen 17.00 uur en 21.00 uur is de aula open om onder het genot van een kopje koffie of thee even op te warmen, of gewoon even een gesprek met de gastdame van Uitvaartverzorging IJmond aan te gaan.

De organisatie heeft dringend behoefte aan helpende handen op de dinsdag 5 november bij het vullen van de 1500 fakkels, op woensdag 6 november de gehele dag bij de opbouw en op donderdag 7 november alleen in de ochtend bij het opruimen. Aanmelden kan bij lyddeleur@gmail.com. (ook voor informatie)

Meer berichten