Foto: Vrijwilligersacademie BUCH

Nieuwe cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers

BUCH - Meer keus, meer initiatieven, meer kennis voor honderden vrijwilligers in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo, dat is wat de Vrijwilligersacademie voor Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo te bieden heeft.

Bent u mantelzorger of vrijwilliger? Dan kunt u op de site van de Vrijwilligersacademie BUCH (www.vrijwilligersacademiebuch.nl) terecht voor een steeds groter wordend aanbod van cursussen, workshops en trainingen. Laat u inspireren!

Van theatervoorstellingen naar taalworkshops
De Vrijwilligersacademie is een samenwerking van de vier steunpunten voor vrijwilligerswerk in de gemeenten. Deze samenwerking levert bijzondere resultaten op. Op 21 november 2019 zal bijvoorbeeld een combinatie van een theatervoorstelling en workshops voor taalcoaches plaatsvinden. Tachtig taalcoaches en taalmaatjes houden zich bezig met de vraag: 'Hoe kun je op een leuke manier met je taalmaatje Nederlands oefenen?'. Tevens een mooie manier om kennis met elkaar te maken en ideeën uit te wisselen. Aanmelden voor deze cursus is nog mogelijk.

Divers aanbod
Zet u zich in als mantelzorger of vrijwilliger? En wilt u zich verder verdiepen in een bepaald onderwerp? Het aanbod aan cursussen en workshops is heel divers! Denk maar aan cursussen als 'Reanimatie & AED', maar ook 'Signaleren van eenzaamheid'. Het is ook mogelijk om een cursus vanuit huis te volgen. Er zijn digitale cursussen als e-learning beschikbaar. De cursussen zijn laag in prijs, of soms zelfs gratis.

Voor het gehele aanbod en meer informatie verwijzen we u graag naar www.vrijwilligersacademiebuch.nl. Heeft u vragen? Neem dan contact op met het steunpunt Uitgeest: Middelweg 28, 1911 EG Uitgeest, 06 24178778, info@vipuitgeest.nl.

Bron: OSU Radio

Meer berichten