Maansverduistering
Maansverduistering (Foto: Pixabay)

Maansverduistering op 50e verjaardag van maanreis

REGIO - In heel Noord-Holland is vanavond een gedeeltelijke maansverduistering te zien, als de bewolking meewerkt. Het lijkt dan alsof er een flinke hap uit de maan is genomen, meldt mediapartner NH Nieuws.

Naar verwachting zal Uitgeest en omgeving weinig last hebben van bewolking en zal het bijzondere verschijnsel te zien zijn. De maan straalt zelf geen licht uit, maar weerkaatst het licht van de zon. Een maansverduistering gebeurt als de aarde precies tussen de zon en de maan in komt te staan. De aarde houdt het zonlicht tegen en de maan valt geheel of gedeeltelijk in de schaduw van de aarde. De maan komt vanavond om 21:48 uur op en dan is de beginfase van de verduistering al ongeveer een uur aan de gang. Het hoogtepunt is om 23:30 uur. Rond 2:00 uur 's nachts zal de maan weer normaal schijnen.

Bijzondere datum
De maansverduistering valt op een bijzondere datum. Het is namelijk precies 50 jaar geleden dat Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins begonnen aan hun historische maanreis. Dit was namelijk op 16 juli 1969. Een paar dagen later zouden Armstrong en Aldrin als eerste mensen voet op de maan zetten.
 

Meer berichten