Jamie en Emma gaat straks pizza eten en daarna door naar de feesttent van 't Portiertje en Buona Sera.
Jamie en Emma gaat straks pizza eten en daarna door naar de feesttent van 't Portiertje en Buona Sera. (Foto: Margreeth Anema)

Kermiswethouder Cecilia Weel: Uitgeest doet het heel goed

UITGEEST - Hooivorkdarten, de Kermisloop, deunen en natuurlijk veel bier en feest. Uitgeest genoot deze week van een gezellige kermis en alles wat daarbij hoort. De Kermisloop vormde zaterdag de start van de kermis. Al tijdens de loop gingen de taps open en stroomde het bier vanaf dat moment rijkelijk. Zondag was het de beurt aan het traditionele hooivorkdarten bij 't Portiertje. Maandag klonk om 08.00 uur de eerste 'deun' en barstte het feest los. Dinsdagavond ging het los bij Klaas met de Hollandse avond.

Wethouder Cecilia Weel: "Ik kijk en luister met twee oren: als ik in mijn kamer op het gemeentehuis zit te werken en ik hoor de muziek dan wil ik naar buiten. Aan de andere kant zijn er ook omwonenden die last hebben van de muziek. Daarom is het belangrijk om goed te communiceren. Men moet rekening met elkaar houden tijdens dit volksfeest, want dat is het: een feest voor iedereen, voor jong en oud én voor de omwonenden." Van Weel was acht jaar 'kermiswethouder' in Hoorn en vier jaar in Beverwijk. "Ik heb dus vergelijkingsmateriaal maar de kermis van Uitgeest is echt uniek: het dorpse, de gezelligheid en de gemoedelijke sfeer vind je bijna nergens," zo vult zij aan. Door de hoge eisen aan de veiligheid en de concurrentie is het lastig om een kermis overeind te houden maar Uitgeest doet het heel goed, vindt de wethouder.

Meer berichten